Wysłany: Pon Lip 30, 2018 19:35 Pisk / piszczenie z doĹu silnika na wolnych obrotach
Witam wszystkich po dĹugiej przerwie.
Nareszcie doprowadziĹem NTV do stanu, w ktĂłrym moĹźna podróşowaÄ i wybraĹem siÄ na wycieczkÄ. No i co.. no i mam wraĹźenie, Ĺźe trochÄ bardziej niĹź wczeĹniej siÄ grzeje (jednak to odczucie subiektywne - wskaĹşnik w czasie jazdy na 1/4 skali a przy postoju ciut ponad poĹowÄ aĹź do wĹÄ czenia wentylatora - czyli niby w porzÄ dku).
Na trasie byĹo gorÄ co, a w jednym miasteczku musiaĹem czekaÄ aĹź ciÄĹźarĂłwka wykrÄci, okoĹo 5 minut, miaĹem ciut za wysoko ustawione obroty i wtedy temperatura poszybowaĹa do 3/4 skali ale wĹÄ czyĹ siÄ wentylator i w sumie zaraz mogĹem juĹź odjechaÄ, po drodze wrĂłciĹo do normy. ZatrzymaĹem siÄ, Ĺźeby obniĹźyÄ obroty. Po obniĹźeniu na wolnych zaczÄĹo coĹ piszczeÄ z doĹu silnika. Mam wraĹźenie, Ĺźe z okolic pompy wody, ale pewien nie jestem do koĹca. Bardziej sĹychaÄ od strony pompy. Wszystkie prĂłby z wciskaniem sprzÄgĹa i wrzucaniem biegĂłw nic nie zmieniĹy, pisk na wolnych obrotach jest niezaleĹźnie od biegu i sprzÄgĹa.
Czy ktoĹ siÄ z czymĹ takim spotkaĹ? Ma ktoĹ pomysĹ? Olej nowy, pĹyn chĹodniczy jest.
PoniĹźej filmiki z dĹşwiÄkiem.
Piszczenie film 1 Piszczenie film 2
Z gĂłry dziÄki!
_________________ Odmierzam asfaltem godziny, a asfalt godzinami mierzę.
Pomógł: 25 razy Wiek: 63 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Lip 31, 2018 08:47
Wg. mnie jest to dĹşwiÄk ĹoĹźyska lub uszczelniacza pompy.
Wydaje mi siÄ, Ĺźe masz ewidentnie za wolne obroty. Pisk znika przy ciut wyĹźszych obrotach ustawionych na poziomie zalecanych 1100-1200 obr./min.
Wg. mnie jest to dĹşwiÄk ĹoĹźyska lub uszczelniacza pompy.
Wydaje mi siÄ, Ĺźe masz ewidentnie za wolne obroty. Pisk znika przy ciut wyĹźszych obrotach ustawionych na poziomie zalecanych 1100-1200 obr./min.
Pozdrawiam,
DziÄki serdeczne za podpowiedĹş,
dziĹ wĹaĹnie lecÄ do sklepu po nowÄ uszczelkÄ, wymieniÄ pĹyn chĹodniczy bo juĹź ma ze 2-3 lata a moto staĹo dĹugo, zajrzÄ do tej pompy co tam sĹychaÄ i kiedy.
Obroty mogÄ byÄ za nisko ustawione, pisku w ogĂłle nie byĹo gdy byĹy na okoĹo 1200 obr./min.
_________________ Odmierzam asfaltem godziny, a asfalt godzinami mierzę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum