i wszystko jasne, o taką informacje mi chodziło ,czyli w wolne dni trzeba rozebrać bak i zobaczyć czy nie ma na smoku zabrudzeń
_________________ Nie ma dwóch takich samych osób. Jednak ci z nas, którzy jeżdżą na motocyklach, mają jedną cechę wspólną: świadomie akceptują ryzyko.
Po co? Jak będzie ci pompa wyć, albo piszczeć to będziesz wiedział że jest brudno na smoku. Rozbieranie tego dla sprawdzenia jest robotą bez sensu.
Tylko nie chciał bym gdzieś w trasie zostać z ręką w nocniku jak się zapcha, przerabałem już podobną sytuację tylko w dieslu stanął bez ostrzeżenia. Mam go od tego sezonu, a patrząc na to poprzednik nic nie robił. Większości przypadków też czekam na jakieś sygnały zużycia, ale czystość przewodu paliwowego jest dla mnie priorytetem jak i filtry i oleje.
_________________ Nie ma dwóch takich samych osób. Jednak ci z nas, którzy jeżdżą na motocyklach, mają jedną cechę wspólną: świadomie akceptują ryzyko.
Czołem! Wczoraj miałem bardzo podobną sytuację. otóż wracając do domu zaczął mi nagle moto szarpać, jakby mu się paliwo skończyło, choć w baku ewidentnie jeszcze chlapało. Zgasł, więc zatrzymałem na poboczu, kolega dowiózł mi kanister. Dolałem pro forma 5 litrów, ale nic z tego, nie chciał zapalić. Dodam, że kranik cały czas był na ON.
Jako że dopiero go nabyłem, zadzwoniłem do poprzedniego właściciela, podjechał na miejsce i stwierdził, że to pompa siada, a właściwie te blaszki w środku. Popukał, postukał w pompę i ta wreszcie ruszyła - dojechałem spokojnie do domu ostatnie kilka km.
Teraz pytanie - czy to znak, że należy przymierzać się do wymiany pompy? Czy na razie polegać na tym, że w razie czego postukam, popukam i będzie git?
Dzięki! Są gdzieś jakieś schematy jak to założyć? Bo to są te blaszki w pompie, które się wyrabiają, tak? Czy po prostu udać się z tym do jakiegoś dobrego warsztatu, którego zresztą będę na forum szukał...
_________________ "Patrz w gwiazdy ale uważaj na drogę" ~W. Rabe
Nagle ulubiony cytat z czasów szkoły średniej staje się jeszcze bardziej aktualny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum