i wszystko jasne, o takÄ informacje mi chodziĹo ,czyli w wolne dni trzeba rozebraÄ bak i zobaczyÄ czy nie ma na smoku zabrudzeĹ
_________________ Nie ma dwóch takich samych osób. Jednak ci z nas, którzy jeżdżą na motocyklach, mają jedną cechę wspólną: świadomie akceptują ryzyko.
Pomógł: 15 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 810 Skąd: opole
Wysłany: Pią Wrz 26, 2014 16:03
Po co? Jak bÄdzie ci pompa wyÄ, albo piszczeÄ to bÄdziesz wiedziaĹ Ĺźe jest brudno na smoku. Rozbieranie tego dla sprawdzenia jest robotÄ bez sensu.
Po co? Jak bÄdzie ci pompa wyÄ, albo piszczeÄ to bÄdziesz wiedziaĹ Ĺźe jest brudno na smoku. Rozbieranie tego dla sprawdzenia jest robotÄ bez sensu.
Tylko nie chciaĹ bym gdzieĹ w trasie zostaÄ z rÄkÄ w nocniku jak siÄ zapcha, przerabaĹem juĹź podobnÄ sytuacjÄ tylko w dieslu stanÄ Ĺ bez ostrzeĹźenia. Mam go od tego sezonu, a patrzÄ c na to poprzednik nic nie robiĹ. WiÄkszoĹci przypadkĂłw teĹź czekam na jakieĹ sygnaĹy zuĹźycia, ale czystoĹÄ przewodu paliwowego jest dla mnie priorytetem jak i filtry i oleje.
_________________ Nie ma dwóch takich samych osób. Jednak ci z nas, którzy jeżdżą na motocyklach, mają jedną cechę wspólną: świadomie akceptują ryzyko.
CzoĹem! Wczoraj miaĹem bardzo podobnÄ sytuacjÄ. otóş wracajÄ c do domu zaczÄ Ĺ mi nagle moto szarpaÄ, jakby mu siÄ paliwo skoĹczyĹo, choÄ w baku ewidentnie jeszcze chlapaĹo. ZgasĹ, wiÄc zatrzymaĹem na poboczu, kolega dowiĂłzĹ mi kanister. DolaĹem pro forma 5 litrĂłw, ale nic z tego, nie chciaĹ zapaliÄ. Dodam, Ĺźe kranik caĹy czas byĹ na ON.
Jako Ĺźe dopiero go nabyĹem, zadzwoniĹem do poprzedniego wĹaĹciciela, podjechaĹ na miejsce i stwierdziĹ, Ĺźe to pompa siada, a wĹaĹciwie te blaszki w Ĺrodku. PopukaĹ, postukaĹ w pompÄ i ta wreszcie ruszyĹa - dojechaĹem spokojnie do domu ostatnie kilka km.
Teraz pytanie - czy to znak, Ĺźe naleĹźy przymierzaÄ siÄ do wymiany pompy? Czy na razie polegaÄ na tym, Ĺźe w razie czego postukam, popukam i bÄdzie git?
DziÄki! SÄ gdzieĹ jakieĹ schematy jak to zaĹoĹźyÄ? Bo to sÄ te blaszki w pompie, ktĂłre siÄ wyrabiajÄ , tak? Czy po prostu udaÄ siÄ z tym do jakiegoĹ dobrego warsztatu, ktĂłrego zresztÄ bÄdÄ na forum szukaĹ...
_________________ "Patrz w gwiazdy ale uważaj na drogę" ~W. Rabe
Nagle ulubiony cytat z czasów szkoły średniej staje się jeszcze bardziej aktualny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum