Wysłany: Sob Cze 07, 2014 23:25 holandia pomoc olej
witam mam maly problem z olejem tzn miaĹem na bagnecie przed wyjazdem do holandii ponad poĹawa teraz mam na sammym koniuszku dolaĹem 200ml i nic 300ml nic i najgorsze ze nie mam tu oleju juz mam wlanego motula i czy moge dolac jakis inny teraz czy nie doradzcie.
p.s jakie to obiawy ze olej tak zjadĹo co moze byc ???
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 124 Skąd: Wieliczka
Wysłany: Nie Cze 08, 2014 09:17
Witaj.OczywiĹcie Ĺźe moĹźesz dolaÄ innego oleju -producenta,aby miaĹ tÄ samÄ klasÄ lepkoĹci.ZresztÄ zawsze lepiej dolaÄ w takich sytuacjach bez znaczenia jakiego oleju aby zawsze ten olej byĹ.Co do znikniÄcia oleju to przyczyn moĹźe byÄ kilka np.bardzo szybka jazda na dĹugim odcinku-autostrada,nieszczelne uszczelniacze zaworĂłw ,pierĹcienie itp ale to musisz przeprowadziÄ diagnozÄ silnika.Pozdrawiam.
Pomógł: 15 razy Wiek: 57 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Pon Cze 09, 2014 16:55
yok1, ĹźyczÄ Ci spokojnego powrotu z wojaĹźy i nie zapomnij siÄ potem grzecznie przyznaÄ z jakÄ prÄdkoĹciÄ rĹźnÄ ĹeĹ po autostradach, Ĺźe ci zeĹźarĹo olej
pozdro
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Pon Cze 09, 2014 19:18
OgĂłlna zasada to nie mieszaÄ rodzajĂłw róşnych olejĂłw np. do syntetyka dolewaÄ olej mineralny.
Mieszanie syntetykĂłw czy pĂłĹsyntetykĂłw róşnych producentĂłw nie stanowi Ĺźadnego problemu gdy wskaĹşnik lepkoĹci jest ten sam.
Po takim zmieszaniu i powrocie do domu wskazana jest jednak wymiana oleju na jednorodny.
W sytuacji awaryjnej naleĹźy uzupeĹniÄ olejem jakimkolwiek aby dojechaÄ te trochÄ kilometrĂłw gdzie bÄdziemy mogli wymieniÄ olej na wĹaĹciwy.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum