Przełącznik z prawej może już nie styka, zdemontuj, przeczyść, nasmaruj i powinno działać. U mnie było tak że pozycyjne były a mijania dopiero jak poruszałem przełącznikiem.
Dziękuję za zainteresowanie tematem .Problemem okazał się przerwany przewód między przełącznikiem a kostką zbiorczą pod prawym schowkiem.Kolor brązowy.dzięki kolegom za naprowadzenie na problem.
Pozdrawiam i temat zamykam
Witam,
Przeglądam forum i nie mogę znaleźć więc zapytam
Nie mam żadnych podświetleń zegarów. Pozostałe światła działają.
Pytanie:
1. Czy w ogóle jest coś takiego jak podświetlanie zegarów (jeżdżę pierwszy sezon Devilką NT650V, rocznik 1999)
2. Jeśli jest - to co może być nie tak, że nie działa?
Pomógł: 14 razy Wiek: 61 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1723 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Wto Cze 19, 2018 00:57
Marcc333 napisał/a:
Witam,
Przeglądam forum i nie mogę znaleźć więc zapytam
Nie mam żadnych podświetleń zegarów. Pozostałe światła działają.
Pytanie:
1. Czy w ogóle jest coś takiego jak podświetlanie zegarów (jeżdżę pierwszy sezon Devilką NT650V, rocznik 1999)
2. Jeśli jest - to co może być nie tak, że nie działa?
Chyba jutro sprawdzę czy u mnie się coś pali. Jeżdżę w dzień i nie widać.
_________________ Pozdrawiam Sławek Ciok
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
A jak już rozbierzesz - to wcześniej zakup sobie diody LED. I zamień "bidne" żarówki podświetlające zegary na nie.
Różnica w nocy jest ogromna, nareszie widać ile się jedzie, oraz ile się km zrobiło
Tu wklejam spis zapotrzebowania wg. @Ghoust Dragona (dla Devi z 99 roku z HISS):
3x Żarówka LED 1W W5W R10 T10 HIGH POWER dioda SMD, kolor biały
4x ŻARóWKA SAMOCHODOWA LED W1,2W 12V T5 SMD5050 ZIELONA
1x ŻARóWKA SAMOCHODOWA LED W1,2W W1W 12V T5 SMD5050 NIEBIESKA
1x ŻARóWKA SAMOCHODOWA LED W1,2W W1W 12V T5 SMD5050 CZERWONA
Wymiana po zdjęciu czachy jest bezproblemowa - w miejsce żarówek zwykłych wsadasz diody LED (uważając tylko na biegunowość - jeśli nie świeci, to odwrócić stronami)...
_________________ Rover, wanderer
Nomad, vagabond
Call me what you will
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum