Wysłany: Nie Paź 13, 2013 11:20 Motocykl nie pali w chĹodne dni
Witam wszystkich, mam problem z mojÄ reverÄ a mianowicie nie potrafiÄ jej odpaliÄ w chĹodne dni, co moĹźe byÄ przyczynÄ ?, w cieplejsze tak jak wczoraj odpaliĹa bez problemu, problem zaczyna siÄ gdy temperatura schodzi do okoĹo 5st.
Pomógł: 6 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 342 Skąd: Wrocław
Wysłany: Pon Paź 14, 2013 07:08
ja stawiam na akumulator. jeĹźeli przy wyĹźszej temperaturze pali normalnie.
miaĹem ten sam problem pod koniec zeszĹego sezonu.
wymieĹ akku albo na prĂłbÄ podmieĹ z innego moto jak masz skÄ d.
tak myĹle sobie ,Ĺźe jakby to byĹa kompresja, to chyba nie paliĹby w ogĂłle, niezaleĹźnie od temperatury. a w sumie im zimniej tym gÄstszy olej i powinien lepiej odpalaÄ na zimnym - gdyby to byĹ tego typu problem.
tak myĹle sobie ,Ĺźe jakby to byĹa kompresja, to chyba nie paliĹby w ogĂłle, niezaleĹźnie od temperatury. a w sumie im zimniej tym gÄstszy olej i powinien lepiej odpalaÄ na zimnym - gdyby to byĹ tego typu problem.
Dobrze kombinujesz , ale nie do konca. Pozostale czesci czyli pierscienie i tlok tez sa zimne, a co za tym idzie maja wikesze luzy i w zwaizaku z tym przedmuchy...
_________________ Honda NT 650V Deauville - 1999r.
SHL M11 '67r
Pierwsze co to chyba sprawdzÄ jeszcze raz tÄ linkÄ ssania, z tym aku to i tak bÄdÄ musiaĹ poczekaÄ na chĹodniejsze dni bo wczoraj zapaliĹa na strzaĹa.
TeĹź tak mam w swojej Devi, jak jest koĹo 2-3 stopni to muszÄ robiÄ taki myk: ssanie na max, rozrusznik i w trakcie krÄcenia ssanie na poĹowÄ, zaskakuje i wtedy wiÄcej ssania. MoĹźe moto niezwykĹe do takiej Syberii?
Mamy do wybory 2 rodzaje swiec. Zimne i cieple w zaleznosci w jakim klimacie moto jest uzytkowane. Sprawdz w instrukcji. Moze wystarczy wymienic swiece.
_________________ Honda NT 650V Deauville - 1999r.
SHL M11 '67r
Pomógł: 8 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 928 Skąd: Opole ZWM
Wysłany: Pon Paź 14, 2013 21:02
rekin Faktycznie, zajrzaĹem dopiero teraz, najpierw siÄ przywitaĹeĹ, zwracam honor.
A teraz opisz w jaki sposĂłb TwĂłj moto nie pali.
Tzn. czy aku jest na tyle sprawny, Ĺźe krÄci silnikiem bez problemu i moĹźesz tak krÄciÄ aĹź do rozĹadowania i tak nie zapali, czy teĹź moĹźe aku ledwo zakrÄci i juĹź zaczynajÄ przekaĹşniki tykaÄ.
andrut78, mogÄ nim krÄciÄ aĹź aku padnie, zauwaĹźyĹem Ĺźe w tamtym sezonie byĹo to samo
[ Dodano: Pon PaĹş 14, 2013 21:57 ] mrok31337, mrok wina klem to raczej nie jest
Bob Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 596 Skąd: Op
Wysłany: Pon Paź 14, 2013 21:58
Przewody WN moĹźe kiedyĹ wymieniaĹeĹ ? Chyba kiedyĹ byĹa mowa o tym, Ĺźe przewody od staroĹci potrafiÄ naciÄ gnÄ Ä wilgociÄ , co spowoduje straty prÄ du na przewodach. Ostatnie dni maĹo Ĺźe chĹodne, to jeszcze bardzo wilgotne (mgliste) sÄ . MoĹźe tutaj szukaÄ przyczyny?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum