Z tej strony Konrad. Mieszkam w CegĹowie k. MiĹska Maz., gdzie uciekĹem z zakorkowanej Warszawy. PracujÄ w branĹźy nagĹoĹnieniowej i zawodowo gram na perkusji.
JednoĹladami zaraziĹem siÄ w Ĺrednio-zaawansowanym dzieciĹstwie, kiedy kolega daĹ mi siÄ przejechaÄ motorynkÄ romet pony i nic juĹź nie byĹo takie samo WĹasnym pony jeĹşdziĹem do momentu, kiedy wystrzeliĹem w gĂłrÄ i zaczÄĹo to gĹupio wyglÄ daÄ, na kolejne pojazdy nie byĹo albo kasy albo moĹźliwoĹci. Kilka lat kolekcjonowania "Ĺwiata Motocykli", kaĹźdy numer zaczytany do granic moĹźliwoĹci, szczegĂłlnie turystyczne opowieĹci p. Marka Harasimiuka. I to wĹaĹnie motocyklowe wĹĂłczÄgi, a nie sport przyciÄ gnÄĹy mnie do tego hobby.
PamiÄtam numer "ĹM", bodajĹźe 3/2000, z pierwszÄ prezentacjÄ Deauvilla 650. ZakochaĹem siÄ w tym modelu od samego poczÄ tku - duĹźy, ale zwinny, piÄkna, Ĺagodna linia, napÄd waĹem i zintegrowane kufry - czego wiÄcej trzeba. OczywiĹcie jako 15 latek mogĹem tylko pomarzyÄ...
Później szkoĹa Ĺrednia i totalny bakcyl na punkcie muzyki i bÄbnienia, niezliczone kapele (sprawny bÄbniarz byĹ na wagÄ zĹota). Z powodu braku moĹźliwoĹci zakupu pojazdu, motocykle poszĹy w odstawkÄ na wiele lat.
Teraz jako prawie 30-latek, lekko wypalony na gruncie muzycznym, wracam do dawnej miĹoĹci, w wakacje zrobiĹem kurs, w tym tygodniu zaczynam egzaminy na kat. A.
Podczas przypadkowej wizyty w salonie Hondy w Warszawie znalazĹem DevilkÄ 700 z 2010r, w 2011 wziÄtÄ w leasing z tego samego salonu, ale wĹaĹciciel z braku czasu przejechaĹ niÄ tylko 600 km. WyposaĹźona w centralny kufer, dodatkowe oĹwietlenie, deflektor stĂłp i podgrzewane manetki. ZachorowaĹem ponownie i wspomagajÄ c wyniki finansowe jednego z bankĂłw, przy bezskutecznych oporach maĹĹźonki, zdecydowaĹem siÄ jÄ kupiÄ. ObawiaĹem siÄ, czy bÄdzie dobra na pierwsze powaĹźne moto, czy nie za ciÄĹźka, ale przy moich prawie 190 cm i ponad 100 kg wagi wydaje siÄ odpowiednia. W kaĹźdym razie czeka na mnie w salonie do momentu, aĹź zrobiÄ prawko, mam nadziejÄ, Ĺźe jeszcze w tym sezonie pojeĹźdĹźÄ.
Macie jakieĹ rady jak prawidĹowo dotrzeÄ HondziÄ, Ĺźeby posĹuĹźyĹa jak najdĹuĹźej?
Pozdrawiam tych, ktĂłrzy przebrnÄli przez przydĹugi tekst Konrad
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sro Paź 02, 2013 20:35
Tekst dĹugi ale bardzo ciekawy
Wszystkiego najlepszego na nowej drodze Ĺźycia. Powodzenia i miĹych chwil na tym FORUM, bo jest na nim kupa fajnych ludzi
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Pomógł: 10 razy Dołączył: 19 Maj 2012 Posty: 739 Skąd: Białystok
Wysłany: Sro Paź 02, 2013 23:19
Witaj, widziaĹem ostatnio tÄ TwojÄ NT700 Salon motorista w Warszawie. ZdziwiĹem siÄ, Ĺźe motocykl z 2010r jeszcze stoi w salonie (myĹlaĹem, Ĺźe moĹźe to byĹ egzemplarz testowy).
Powodzenia na egzaminach!
KiedyĹ byĹo tego sporo, rockowe projekty typu TLEN i Freeze the Sun, kilka dobrych lat z chĂłrem gospelowym, kapele country i szanty z ludĹşmi z Mazur, róşne solowe projekty wokalistĂłw plus z kim popadnie i gdzie popadnie Od trzech lat mam wĹasnÄ rodzinÄ i poszedĹem w granie czysto zarobkowe, czyli coverband - imprezy firmowe, bankiety, wesela. NiektĂłrzy nazwÄ to chaĹturÄ , ale uwaĹźam, Ĺźe robimy swojÄ robotÄ naprawdÄ na wysokim poziomie, bez discopolo i zawsze na Ĺźywo, takĹźe nie mam rozterek moralnych. ZwĹaszcza w niepewnych czasach, kiedy sĹawa trwa krĂłtko, taka robota to Ĺwietna rzecz dla kaĹźdego muzyka. Udzielam takĹźe lekcji gry na perkusji.
OprĂłcz tego pracujÄ w firmie nagĹoĹnieniowej, gĹĂłwnie przy duĹźych produkcjach TV (Must be the Music, Mam Talent, plenerowe imprezy typu Lato Zet czy Sylwester na pl. Konstytucji).
Jak widaÄ jestem wolnym strzelcem, przerabiaĹem juĹź etap etatowo-biurowy i wiem jedno: NIGDY WIÄCEJ
Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 21 Mar 2013 Posty: 335 Skąd: Kamieńsk
Wysłany: Czw Paź 03, 2013 23:46
PowitaÄ. Moja maĹĹźonka powiedziaĹa mi jak kupowaĹem swojÄ Devi Ĺźebym sobie zostawiĹ na rozwĂłd parÄ groszy. PrzeszĹo jej, w koĹcu kaĹźdej przechodzi.
_________________ Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu
Witaj:) CieszÄ siÄ,Ĺźe doĹÄ czyĹ do nas kolejny muzyk:) mi mija wĹasnie 1 sezon na nt 700, tylko ja troszkÄ mniejszy jestem i z tym ciÄĹźarem na poczÄ tku rĂłznie byĹo:) tak czy siak Ĺwietny wybĂłr:) Powodzenia na egzaminach, moĹźe jeszcze uda Ci siÄ nakrÄciÄ parÄ kilometrĂłw przed zimÄ :) pozdrowienia
Witaj Konrad , gratulacje i powodzenia .
Co do wzrostu myĹlÄ Ĺźe Devi jest dobrym rozwiÄ zaniem ma sporo miejsca na nogi ( wiÄcej niĹź ST-ek) , ja mam 198 i ĹmigaĹem . Moja maĹĹźonka sama jÄ wybraĹa ( na poczÄ tku sama oponowaĹa) , teraz Ĺmiga ze mnÄ . GĹowa do gĂłry i powodzenia
_________________ Honda Gold Wing GL 1800A
Pomagam w uzyskaniu odszkodowania dla osób poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum