Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Bondziorno!
Autor Wiadomość
KBdrums 

Wysłany: Sro Paź 02, 2013 19:29   Bondziorno!

Cześć wszystkim!

Z tej strony Konrad. Mieszkam w Cegłowie k. Mińska Maz., gdzie uciekłem z zakorkowanej Warszawy. Pracuję w branży nagłośnieniowej i zawodowo gram na perkusji.

Jednośladami zaraziłem się w średnio-zaawansowanym dzieciństwie, kiedy kolega dał mi się przejechać motorynką romet pony i nic już nie było takie samo ;) Własnym pony jeździłem do momentu, kiedy wystrzeliłem w górę i zaczęło to głupio wyglądać, na kolejne pojazdy nie było albo kasy albo możliwości. Kilka lat kolekcjonowania "Świata Motocykli", każdy numer zaczytany do granic możliwości, szczególnie turystyczne opowieści p. Marka Harasimiuka. I to właśnie motocyklowe włóczęgi, a nie sport przyciągnęły mnie do tego hobby.
Pamiętam numer "ŚM", bodajże 3/2000, z pierwszą prezentacją Deauvilla 650. Zakochałem się w tym modelu od samego początku - duży, ale zwinny, piękna, łagodna linia, napęd wałem i zintegrowane kufry - czego więcej trzeba. Oczywiście jako 15 latek mogłem tylko pomarzyć...
Później szkoła średnia i totalny bakcyl na punkcie muzyki i bębnienia, niezliczone kapele (sprawny bębniarz był na wagę złota). Z powodu braku możliwości zakupu pojazdu, motocykle poszły w odstawkę na wiele lat.
Teraz jako prawie 30-latek, lekko wypalony na gruncie muzycznym, wracam do dawnej miłości, w wakacje zrobiłem kurs, w tym tygodniu zaczynam egzaminy na kat. A.

Podczas przypadkowej wizyty w salonie Hondy w Warszawie znalazłem Devilkę 700 z 2010r, w 2011 wziętą w leasing z tego samego salonu, ale właściciel z braku czasu przejechał nią tylko 600 km. Wyposażona w centralny kufer, dodatkowe oświetlenie, deflektor stóp i podgrzewane manetki. Zachorowałem ponownie i wspomagając wyniki finansowe jednego z banków, przy bezskutecznych oporach małżonki, zdecydowałem się ją kupić. Obawiałem się, czy będzie dobra na pierwsze poważne moto, czy nie za ciężka, ale przy moich prawie 190 cm i ponad 100 kg wagi wydaje się odpowiednia. W każdym razie czeka na mnie w salonie do momentu, aż zrobię prawko, mam nadzieję, że jeszcze w tym sezonie pojeżdżę.

Macie jakieś rady jak prawidłowo dotrzeć Hondzię, żeby posłużyła jak najdłużej?

Pozdrawiam tych, którzy przebrnęli przez przydługi tekst :) Konrad

sgtcop13 
Premium User

Wysłany: Sro Paź 02, 2013 19:35   

Tekst długi ale bardzo ciekawy :smile:

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Powodzenia i miłych chwil na tym FORUM, bo jest na nim kupa fajnych ludzi :wink:

Alan 

Wysłany: Sro Paź 02, 2013 22:19   

Witaj, widziałem ostatnio tą Twoją NT700 :D Salon motorista w Warszawie. Zdziwiłem się, że motocykl z 2010r jeszcze stoi w salonie (myślałem, że może to był egzemplarz testowy).
Powodzenia na egzaminach!

GPZ500s '03 --> NTV650 Revere '89 --> na razie przerwa

KBdrums 

Wysłany: Sro Paź 02, 2013 22:31   

Dzięki! Będę walczył, chociaż egzaminacyjny gladius to dla mnie jakaś koszmarna pomyłka. Pozdrawiam!

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Czw Paź 03, 2013 07:59   

Witam na pokładzie!

Powodzenia w stawianiu drugich pierwszych kroków w motocykliźmie ;)

Pisałeś, że grasz na bębnach? Można poznać nazwy kapel, bo jestem ciekaw? :)

PozdRR

KBdrums 

Wysłany: Czw Paź 03, 2013 08:36   

Kiedyś było tego sporo, rockowe projekty typu TLEN i Freeze the Sun, kilka dobrych lat z chórem gospelowym, kapele country i szanty z ludźmi z Mazur, różne solowe projekty wokalistów plus z kim popadnie i gdzie popadnie ;) Od trzech lat mam własną rodzinę i poszedłem w granie czysto zarobkowe, czyli coverband - imprezy firmowe, bankiety, wesela. Niektórzy nazwą to chałturą, ale uważam, że robimy swoją robotę naprawdę na wysokim poziomie, bez discopolo i zawsze na żywo, także nie mam rozterek moralnych. Zwłaszcza w niepewnych czasach, kiedy sława trwa krótko, taka robota to świetna rzecz dla każdego muzyka. Udzielam także lekcji gry na perkusji.

Oprócz tego pracuję w firmie nagłośnieniowej, głównie przy dużych produkcjach TV (Must be the Music, Mam Talent, plenerowe imprezy typu Lato Zet czy Sylwester na pl. Konstytucji).

Jak widać jestem wolnym strzelcem, przerabiałem już etap etatowo-biurowy i wiem jedno: NIGDY WIęCEJ :)

szyszkowiecki 
SZYSZKIN

Wysłany: Czw Paź 03, 2013 09:43   

Lewa w Górę!

Bartek 

Wysłany: Czw Paź 03, 2013 09:51   

Witaj

kudlaty 
Premium User

Wysłany: Czw Paź 03, 2013 19:42   

Witaj :-)

walus 
Premium User

Wysłany: Czw Paź 03, 2013 21:59   

Witam na forum . :smile:

RedGuy 

Wysłany: Czw Paź 03, 2013 22:46   

Powitać. Moja małżonka powiedziała mi jak kupowałem swoją Devi żebym sobie zostawił na rozwód parę groszy. Przeszło jej, w końcu każdej przechodzi.

Puzon 

Wysłany: Pią Paź 04, 2013 02:15   

Witaj:) Cieszę się,że dołączył do nas kolejny muzyk:) mi mija własnie 1 sezon na nt 700, tylko ja troszkę mniejszy jestem i z tym ciężarem na początku róznie było:) tak czy siak świetny wybór:) Powodzenia na egzaminach, może jeszcze uda Ci się nakręcić parę kilometrów przed zimą:) pozdrowienia

KBdrums 

Wysłany: Pią Paź 04, 2013 10:18   

Dziś teoria zdana za pierwszym razem, pod koniec października najgorsze.

"Jeszcze wp...ol i już wakacje - pomyślał Jasio patrząc na świadectwo pełne jedynek."

Dzięki za dobre słowo :)

DorDaw 
Premium User
Honda Goldwing

Wysłany: Nie Paź 06, 2013 22:49   

Witaj Konrad , gratulacje i powodzenia .
Co do wzrostu myślę że Devi jest dobrym rozwiązaniem ma sporo miejsca na nogi ( więcej niż ST-ek) , ja mam 198 i śmigałem . Moja małżonka sama ją wybrała ( na początku sama oponowała) , teraz śmiga ze mną . Głowa do góry i powodzenia :mrgreen:

kermadec 
Premium User

Wysłany: Wto Paź 15, 2013 17:04   

Witam kolejnego muzyka ;) .

Odpowiedz do tematu