Pierwszym i najważniejszym jest ABS i CBS oraz trochę większa moc. Równie ważna zmiana to wtrysk zamiast gaźników. Pozostałe to: rozbudowany "komputer pokładowy" - o np. średnie i chwilowe spalanie, większa przestrzeń bagażowa, możliwość ustawienia szyby w dwóch pozycjach. To tak na szybko...
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Sty 09, 2013 07:31
Przede wszystkim - WAŻNE DLA UŻYTKOWNIKA który wsiada i jedzie: w nowszym modelu jest wskaźnik poziomu paliwa, brak kranika który lubi zrobić psikusa na światłach Brak awaryjnej pompy paliwa (która lubi się zepsuć wtedy kiedy nie trzeba), a poza tym jeśli ktoś lubi analogowe zegary - to nie ma drugiego takiego motocykla z tak pięknie ułożonymi symetrycznie zegarami. Jak dla mnie deska rozdzielcza bije wszystko łącznie z pseudo klasycznymi zegarami np. w Moto Guzzi. Niezaprzeczalnie ważny ABS.
_________________ jeszcze wcześniej MZ ETZ 150
wcześniej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
później: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
Ok dzięki za odpowiedzi, a czy kanapa, jej wysokość, przestronność jakoś zmieniła się w tym modelu, no i oczywiście czy ten wzrost mocy jest faktycznie odczuwalny na szosie.
Pozdrawiam
ten wzrost mocy jest faktycznie odczuwalny na szosie
moto jest trochę żwawsze, ale tyłka nie urywa, wszystko zależy od kierownika i jego umiejętności. Zdarzało się że objeżdżałem gixera, żeby na następnych światłach dupę łoił mi koleś na czopku. Wg mnie parę dodatkowych kucy czasem może się przydać, ale niech to nie będzie Twój priorytet przy wyborze.
Ostatnio zmieniony przez vagner Czw Sty 10, 2013 05:57, w całości zmieniany 1 raz
Najlepiej dosiądź jakiejś i obadaj temat, czy to w salonie, czy w jakimś komisie. Kanapa regulacji niestety nie ma...
Proponuję to "prezydenckie" rozwiązanie, wysokość kanapy też tam znajdziesz:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Honda_Deauville
Jest i na to patent- w zeszłym roku na wyjeździe do Czarnogóry, kolega (>190cm) jadący Devi 700, gdy miał już dość, to kładł nogi na crash padach (czy jak to tam nazwać), jak na spacerówkach i od razu było lepiej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum