Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Valdek NTV XX ST Wita wszystkich .
Autor Wiadomość
ARTURO 72 
ARTURO 72

Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 16:03   

Witaj!

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 21:13   

Składać się do podnóżka da się na każdym fabrycznym sprzęcie i nie stanowi to większej filozofii. Mi rozchodzi się raczej o to, czy da się to robić z przyjemnością, czy trzeba motocykl do tego zmuszać ;)

Valdi/NTV/XX/ST 
Valdi/NTV/XX/ST

Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 22:25   

Killu napisał/a:
Składać się do podnóżka da się na każdym fabrycznym sprzęcie i nie stanowi to większej filozofii. Mi rozchodzi się raczej o to, czy da się to robić z przyjemnością, czy trzeba motocykl do tego zmuszać ;)

XX-a nie trzeba zmuszać do niczego raczej go ograniczać ha ha :D )))) .. To dobry moto jako szybki turysta jest jednym z najlepszych lecz mnie nie odpowiada pozycja leżąca na baku ... Takie moje odczucie . PIsałeś że robiłeś przymiarkę trzeba było się przejechać :) ) jest cięzki ale przy przeciwskręcie wchodzi w zakręty ciasno przy każdej prędkości .

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 06:07   

Valdi/NTV/XX/ST napisał/a:
PIsałeś że robiłeś przymiarkę trzeba było się przejechać :)

Na taki sprzęt trzeba być gotowym, a ja zdecydowanie nie byłem. Wydaje mi się, że nadal nie mam na tyle umiejętności, żeby porządnie, a jednocześnie bezkolizyjnie sprawdzić taki motocykl w winklach. Póki co ogarniam jeszcze NTVa ;) Ale wiadomo, że aby się nauczyć trzeba próbować. Mimo wszystko, nie na cudzym motocyklu. Chociaż nie ukrywam, że jeszcze niedawno, nie myślałem o tym krążowniku :)

ARTURO 
Premium User

Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 09:32   

Witam .
Kiedyś miałem okazję się przejechać XXem , ale wiadomo motor nie mój więc nie dawałem jej aż tak . Ciągnie pięknie , aż oczy wciska w czaszkę , lecz faktycznie pozycja bardziej zbliżona do ścigacza , nie wygodna . Mając jednak ST nie przesiadłbym się na Devi :razz: no chyba , że ma się w stajni wszystkie trzy :wink:

haidi 
Premium User

Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 12:13   

Witaj Waldek- ładna kolekcja!

Valdi/NTV/XX/ST 
Valdi/NTV/XX/ST

Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 19:29   

Wiecie co ?? Jak czytam że nie macie przygotowania itd . to hmm powiem wam tyle NTV to dobra szkoła nie jest za lekki i prowadzenie go też wymaga umiejętności róznica między innymi motorami jest w mocy wyglądzie pozycji za sterem nie bać się .. Hmm jeśli nie spróbujesz to się nie przekonasz nie nauczysz .. ja też kiedyś miałem Motorynkę i po niej Wsk-a 4-ka mnie porwała heheheh :D ))) bo nie było rozumu :) ) Myśłałem że kop będzie trochę większy a był dużo trochę większy :) ) Potem Etz 150 /251 /Jawa 350 i NTV o potężnej mocy hi hi 60km :) )) Pierwsza jazda xx-em to było szaleństow myślałem że jadę z 140-150 ( nauczony wrażeniami z Ntv-ki a tu było grubo ponad 2 paczki inne wrażenie owiewki itd brak uderzenia wiatru w klatę zmylił czuja .. przestraszyłęm się :) ). Ale to nauczyło mnie patrzeć na zegar .. więcej byków nie było ... kolekcja niezła dziękuję kosztowna bo przygotowanie do sezonu przeglądy opony ubezpieczenia i inne wydatki oleje klocki to z 3 klocki conajmiej heh ... :) )

edek 

Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 20:28   

Witam.

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 00:08   

Ptanie brzmi, czy masz zdrowie i portfel, żeby przesiadać się z NTV na XX :P Bo przy takim sprzęcie o paciaka nie trudno, a ja jestem wyjątkowo utalentowany, jak chodzi o gleby, szlify i dzwony :P Poza tym taki XX, to raczej na drugie, albo trzecie moto musiałby stać :P Ważniejsze jest mieć jakąś maszynkę na tor ;)

Borys 
Premium User
mistrz OBI

Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 08:16   

Ostatecznie można do XX-a kostki zakładać i w pole.... orać, orać!!! :)

Padre 

Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 20:22   

Witam kolegę , fajnie zaopatrzony garaż :grin: a co do wrażeń to miałem podobne jak po 9-cio letniej przerwie postanowiłem kupic motocykl i kupiłem ntv-ke to po przejechaniu pierwszych kilometrów stwierdziłem ze chyba oszalałem :grin: kupując moto ale z biegiem czasu było coraz przyjemniej :mrgreen: , po trzech sezonach postanowiłem kupic coś większego , wybór padł na starsza siostrę VFR-ke , jak podjechałem do gościa od którego kupowałem sprzęt i po przejechaniu się nim stwierdziłem ze teraz to na pewno mnie pojebało :mrgreen: admin sory za wyraz ale inaczej nie dało się określic mojego stanu uniesienia wtedy :lol:

Favi 
Favi

Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 20:56   

Witam.

Jacenty 
Jacenty

Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 13:07   

Witaj, zaskocznym nieco, bo dopiero zbieram te doświadczenia które Ty już masz, ale na początku mojej drogi mam nieco inny pogląd. Zobaczymy jak będzie się zmieniał. Witam i pozdrawiam.

Valdi/NTV/XX/ST 
Valdi/NTV/XX/ST

Wysłany: Sob Kwi 21, 2012 19:54   

Jacenty napisał/a:
Witaj, zaskocznym nieco, bo dopiero zbieram te doświadczenia które Ty już masz, ale na początku mojej drogi mam nieco inny pogląd. Zobaczymy jak będzie się zmieniał. Witam i pozdrawiam.

Jacenty opowiedz co myśłisz ?? Proszę :) ) Takie zadanie forum wymieniamy myśli :) ) .. Pozdawiam :)

SławekK 

Wysłany: Nie Kwi 22, 2012 18:10   

Witaj!
Ciekawy jestem jak wygląda u Ciebie sprawa wyboru moto na przejażdżkę ;) , bo ja miałbym mały mętlik w głowie jakbym wszedł do garażu :mrgreen:

Odpowiedz do tematu