Pomógł: 15 razy Wiek: 56 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1781 Skąd: Tarnów
Wysłany: Sob Cze 02, 2018 20:25
mczay, to reklamowy gnojek plątający się po forach. Wiem to bo nie tylko z tego forum korzystam.
Admin łap za mopa i........chamowi kopa
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Sie 2015 Posty: 211 Skąd: Wrocław
Wysłany: Wto Cze 05, 2018 20:13
Koledze życzę szybkiego powrotu do zdrowia i na moto.
A jednocześnie chciałbym się tu was doradzić w sprawie mojego problemu, moto jak stoi parę dni czasem ponad tydzień, to ładnie odpala, sanie i jazda, ale po ujechaniu jakiegoś kawałka dławi się i gaśnie, wcześniej po paru min kręcenia odpalał, a dziś zdechła bateria i nie odpalił, macie jakiś pomysł z czym jest problem?
Wysłany: Sro Cze 06, 2018 14:36
udało się odpalić od kabli i aku z samochodu, jazda była i wszystko w porządku, zgasiłem i odpalił od razu, w piątek sprawdzę wersje z otwartym bakiem, tylko do tego muszę pamiętać o 2 kluczyku i zobaczymy co dalej
Wysłany: Sro Cze 06, 2018 14:38
jestem ciemny z budowy dopiero zaczynam zabawę, zawsze oddawałem do mechanika, możesz wrzucić zdjęcie pompy gdzie ona jest i czy trzeba osłony zdejmować ?
[ Dodano: Sro Cze 06, 2018 16:07 ]
znalazłem na forum :
http://hondantv.pl/forum/...1aef91f126098de
i będę działać, zobaczymy, tyle tylko że ja mam problem jak stoi parę dni albo ponad tydzień, bo nie jeżdżę codziennie a pompa to wydatek 170 zeta, więc jeden miesiąc w plecy
Pompa jest po lewej stronie, trzeba zdjąć siedzenie, odkręcić śrubę koło baku żeby zdjąć lewy czarny plastik (taki z otworem na kranik) i pompa będzie przed tobą. Styki są pod gumowym kapturkiem. Ja oczyściłem styki bez demontowania pompy, najpierw cienkim pilniczkiem a następnie drobniutkim papierem ściernym. Jak pisałem działa już bardzo długo. Pompa działa okresowo, co parę sekund słychać/czuć pod ręką takie pyknięcie. Pompa jest membranowa i to właśnie ten styk załącza prąd do cewki która rusza membraną.
Wysłany: Pon Cze 18, 2018 23:26
po tygodniu nie odpalania moto, najpierw otworzyłem zbiornik, zamknąłem go i odpaliłem moto, pojechałem paręset metrów na stacje znowu otworzyłem, zatankowałem i zamknąłem, po tym normalnie odpaliłem i pojechałem i wszystko było w porządku, będę jeszcze sprawdzał bez otwierania zbiornika, ale jak się zbiornik sam nie odpowietrza to co polecacie ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum