Wysłany: Sob Mar 04, 2017 17:52 Wymiana filtra powietrza Honda Deauville 700
Witam
Od niedawna mam ten motorek i czeka mnie wymiana filtra powietrza. Nie wiem jak siÄ do tego zabraÄ, sĹyszaĹem od handlarza ktĂłry mi motor sprzedaĹ Ĺźe trzeba rozebraÄ caĹy przĂłd (plastiki). Zanim siÄ za to w ciemno wezmÄ chcÄ poznaÄ WaszÄ opiniÄ czy rzeczywiĹcie jest taka potrzeba??
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pierwszy raz jest najgorszy, później wszystko idzie z marszu. PamiÄtaj, aby odkrÄcaÄ plastiki w dodatnich temperaturach coĹ okoĹo pokojowej, Ĺźeby coĹ nie "pykĹo".
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
artunio513, aĹź tak duĹźo rozkrÄcaÄ nie trzeba boczkĂłw ĹciÄ gaÄ nie musisz, obyĹ odkrÄciĹ bak oraz plastiki trzymajÄ ce schowki i same schowki.
Pomógł: 25 razy Wiek: 63 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Mar 05, 2017 09:57
Jak napisaĹ Kobrzak. Demontujesz tylko obydwa przednie schowki.
Aby zdjÄ Ä wyciÄ gasz zamkniÄcia schowkĂłw. SÄ na wcisk. OdkrÄcasz po dwie Ĺruby od strony licznika trzymajÄ ce schowki i po jednej z przodu przy zbiorniku. Uchylasz do gĂłry zbiornik. Najlepiej go przywiÄ zaÄ do uchwytu bagaĹźnika. Teraz masz juĹź dostÄp do obudowy filtra powietrza 😄
Godzinka i masz problem z gĹowy. Tylko pamiÄtaj nic na siĹÄ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum