Wysłany: Sob Mar 04, 2017 17:52 Wymiana filtra powietrza Honda Deauville 700
Witam
Od niedawna mam ten motorek i czeka mnie wymiana filtra powietrza. Nie wiem jak się do tego zabrać, słyszałem od handlarza który mi motor sprzedał że trzeba rozebrać cały przód (plastiki). Zanim się za to w ciemno wezmę chcę poznać Waszą opinię czy rzeczywiście jest taka potrzeba??
_________________ Gdy zakładam kask... Zaczynam patrzeć inaczej na świat
CENTROWANIE KóŁ (SPECJALNOŚć, KOŁA BMW GS!), - FACEBOOK "OLDMOTORY" - ZAPRASZAM!
Pierwszy raz jest najgorszy, później wszystko idzie z marszu. Pamiętaj, aby odkręcać plastiki w dodatnich temperaturach coś około pokojowej, żeby coś nie "pykło".
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Pomógł: 25 razy Wiek: 62 Dołączył: 21 Paź 2015 Posty: 758 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Mar 05, 2017 09:57
Jak napisał Kobrzak. Demontujesz tylko obydwa przednie schowki.
Aby zdjąć wyciągasz zamknięcia schowków. Są na wcisk. Odkręcasz po dwie śruby od strony licznika trzymające schowki i po jednej z przodu przy zbiorniku. Uchylasz do góry zbiornik. Najlepiej go przywiązać do uchwytu bagażnika. Teraz masz już dostęp do obudowy filtra powietrza 😄
Godzinka i masz problem z głowy. Tylko pamiętaj nic na siłę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum