Witajcie.
Dużo czasu nie minęło od przywitania do pierwszego problemu. Podczas powrotu do domu moją nowo zakupioną Devi zauważyłem niepokojące objawy. na trasie około 350km ze 4 razy zdażyła się sytuacja, że moto straciło moc, nie przyspieszało, dodawanie gazu bez reakcji, a tylko dało się słyszeć taki niski burczący dźwięk. Devi zwalniała, ale jeszcze przed zatrzymaniem wszystko wracało do normy i znów jechała normalnie. Przy stabilnej jezdzie 120km/h tego nie zauważyłem. Niby moto po wymianie wszystkich płynów i regulacji, czyszczeniu gaźników oraz regulacji zaworów. Ale wiadomo jak należy temu wierzyć.
Przeczytałem co się dało na forum i zamówiłem filtr paliwa (nie był wymieniany). Co jeszcze może być przyczyną? Membrany? Pompa?
Pomóżcie świeżakowi proszę!
Chcialbym też niedługo zagościć na motoczwartku żebyście ocenili moją maszynę i podpowiedzieli czy wszystko z nią ok
Pomógł: 2 razy Wiek: 47 Dołączył: 21 Mar 2013 Posty: 335 Skąd: Kamieńsk
Wysłany: Wto Wrz 22, 2015 12:59
Zalatuje mi to trochę niskim poziomem paliwa w gaźnikach. Ja miałem podobnie. Przy spokojnej jeździe wszystko było ok, a jak ją trochę przypałowałem to po jakimś czasie zaczynała zwalniać, a nawet gasła. Działo się to tylko przy dużych prędkościach. Na wysokich obrotach i niższym biegu silnik z racji przełożenia nie miał takiego obciążenia i jakoś mu paliwka starczało. Oczywiście mogę się mylić bo nie jestem wybitnej klasy mechanikiem lecz w moim przypadku tak było.
_________________ Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu
I co z tym zrobiłeś? To by się zgadzało, ponieważ jak ruszyłem ostro spod świateł, to za kilkaset metrów nastąpił właśnie ten spadek mocy, ale po chwili było znów ok.
Pomógł: 24 razy Wiek: 84 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 898 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Wto Wrz 22, 2015 22:39
No to zrób sprawdzenie i wyreguluj właściwie poziom paliwa w gaźnikach. Jak to zrobić poszukaj na portalu.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum