Witajcie.
DuĹźo czasu nie minÄĹo od przywitania do pierwszego problemu. Podczas powrotu do domu mojÄ nowo zakupionÄ Devi zauwaĹźyĹem niepokojÄ ce objawy. na trasie okoĹo 350km ze 4 razy zdaĹźyĹa siÄ sytuacja, Ĺźe moto straciĹo moc, nie przyspieszaĹo, dodawanie gazu bez reakcji, a tylko daĹo siÄ sĹyszeÄ taki niski burczÄ cy dĹşwiÄk. Devi zwalniaĹa, ale jeszcze przed zatrzymaniem wszystko wracaĹo do normy i znĂłw jechaĹa normalnie. Przy stabilnej jezdzie 120km/h tego nie zauwaĹźyĹem. Niby moto po wymianie wszystkich pĹynĂłw i regulacji, czyszczeniu gaĹşnikĂłw oraz regulacji zaworĂłw. Ale wiadomo jak naleĹźy temu wierzyÄ.
PrzeczytaĹem co siÄ daĹo na forum i zamĂłwiĹem filtr paliwa (nie byĹ wymieniany). Co jeszcze moĹźe byÄ przyczynÄ ? Membrany? Pompa?
Pomóşcie ĹwieĹźakowi proszÄ!
Chcialbym teĹź niedĹugo zagoĹciÄ na motoczwartku ĹźebyĹcie ocenili mojÄ maszynÄ i podpowiedzieli czy wszystko z niÄ ok
Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 21 Mar 2013 Posty: 335 Skąd: Kamieńsk
Wysłany: Wto Wrz 22, 2015 13:59
Zalatuje mi to trochÄ niskim poziomem paliwa w gaĹşnikach. Ja miaĹem podobnie. Przy spokojnej jeĹşdzie wszystko byĹo ok, a jak jÄ trochÄ przypaĹowaĹem to po jakimĹ czasie zaczynaĹa zwalniaÄ, a nawet gasĹa. DziaĹo siÄ to tylko przy duĹźych prÄdkoĹciach. Na wysokich obrotach i niĹźszym biegu silnik z racji przeĹoĹźenia nie miaĹ takiego obciÄ Ĺźenia i jakoĹ mu paliwka starczaĹo. OczywiĹcie mogÄ siÄ myliÄ bo nie jestem wybitnej klasy mechanikiem lecz w moim przypadku tak byĹo.
_________________ Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu
I co z tym zrobiĹeĹ? To by siÄ zgadzaĹo, poniewaĹź jak ruszyĹem ostro spod ĹwiateĹ, to za kilkaset metrĂłw nastÄ piĹ wĹaĹnie ten spadek mocy, ale po chwili byĹo znĂłw ok.
Pomógł: 25 razy Wiek: 85 Dołączył: 20 Sie 2013 Posty: 911 Skąd: Gm. wiej. Kołobrzeg
Wysłany: Wto Wrz 22, 2015 23:39
No to zrĂłb sprawdzenie i wyreguluj wĹaĹciwie poziom paliwa w gaĹşnikach. Jak to zrobiÄ poszukaj na portalu.
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
_________________ Pozdrowienia dla czytających! Izydor W.
Był Junak M10 z 1964 od 1978.
Teraz /08.2013/ Honda NTV RC 33P
Od września 2023 Rower i "Puszka"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum