Wysłany: Sro Sie 12, 2015 20:27 Problem z kuframi bocznymi podczas jazdy siÄ otwiera
Witam
Mam takie pytanie czy miaĹ ktoĹ problem z kuframi bocznymi??
Podczas jazdy otwiera mi siÄ kufer i nie wiem jak sobie z nim poradziÄ.
JeĹli ktoĹ rozwiÄ zaĹ ten problem proszÄ o pomoc i z gĂłry dziÄkuje i pozdrawiam
Hej. Jak kupiĹem swojÄ to teĹź miaĹem taki problem. Mi pomogĹo zagiÄcie zatrzaskĂłw w pokrywie w dĂłĹ. Nie doĹÄ, Ĺźe kufer zaczÄ Ĺ zamykaÄ siÄ bez "nawalania" to wiÄcej mi siÄ nie otworzyĹ.
Pomógł: 1 raz Wiek: 55 Dołączył: 05 Maj 2015 Posty: 9 Skąd: Nowe Miasto N/P
Wysłany: Czw Sie 13, 2015 09:12
U mnie w 700 prawy kufer trzyma tylko na jeden zatrzask na szczÄĹcie siÄ nie otwiera jeszcze bÄdzie trzeba kiedyĹ to naprawiÄ ha ha ha[img][/img][/img] [img][/img] [img][/img]
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Czw Sie 13, 2015 10:36
Mam nadziejÄ, Ĺźe goĹÄ na zdjÄciu powyĹźej przewozi owcÄ a nie barana. Zawsze to mniejsza skala dewiacji....
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Ja u siebie teĹź muszÄ ostro pierdzielnÄ Ä kuframi Ĺźeby siÄ zamknÄĹy a do tego lewy trzeba deczko podnieĹÄ Ĺźeby siÄ otworzyĹ. No i jak kufer na kufer zachodzi to obciera.
Jest jakaĹ regulacja na zawiasach?
Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 21 Mar 2013 Posty: 335 Skąd: Kamieńsk
Wysłany: Sob Sie 15, 2015 10:06
Karol CB 500 napisał/a:
Ja u siebie teĹź muszÄ ostro pierdzielnÄ Ä kuframi Ĺźeby siÄ zamknÄĹy a do tego lewy trzeba deczko podnieĹÄ Ĺźeby siÄ otworzyĹ. No i jak kufer na kufer zachodzi to obciera.
Jest jakaĹ regulacja na zawiasach?
Z tego co kojarzÄ to moĹźna poluzowaÄ i zawiasy i ucho zamka by ustawiÄ je po swojemu (kiedyĹ przy swoich grzebaĹem).
_________________ Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu
Poprzedni wĹaĹciciel zaĹoĹźyĹ dodatkowe zabezpieczenia, wiele roboty przy tym nie ma, nie przeszkadzajÄ , a jest pewne Ĺźe siÄ nie otworzy, zrobiÄ fotki, to wrzucÄ, najprostsze rozwiÄ zania sÄ najlepsze.
Mi pomogĹo zagiÄcie zatrzaskĂłw w pokrywie w dĂłĹ. Nie doĹÄ, Ĺźe kufer zaczÄ Ĺ zamykaÄ siÄ bez "nawalania" to wiÄcej mi siÄ nie otworzyĹ.
Chyba bÄdÄ musiaĹ poprawiÄ zabieg bo bez porzÄ dnego je***** nie zamknie siÄ kufer na dobre.
Ja to powtarzaĹem co pare tygodni, miesiÄcy bo od uĹźywania wracaĹy do stanu jak sprzed zginania. Te zamki w kufrach to jest najbardziej wkurzajÄ ca cecha 650-ki dla mnie.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Posty: 790 Skąd: Szczecin
Wysłany: Czw Sie 20, 2015 23:14
KuuurdÄ flakon!
Co czytam? MiaĹem sprzÄta z 2003 roku- nie otwieraĹy siÄ samoczynnie i nie trzeba byĹo zamykaÄ kopniakiem. Leciutko, jak drzwi w nowym aucie to nie byĹo, ale Ĺźeby zaraz napierdzielaÄ?!
WiĹnia z 2008 takĹźe bez problemĂłw, a tu widzÄ przy vilderowym motku z 2006 r. patenty pozakĹadane, kagaĹce jakoweĹ...
MoĹźe macie bardziej bite maszynki, niĹşli siÄ zdaje? I ciÄĹźko spasowaÄ elementy ruchome?
_________________ Nie jedź szybciej niż twój Anioł Stróż potrafi latać...
Popieram Tomka. W wiĹni leciutko, kliknie i juĹź. Na zlocie w innych 700 teĹź tak zauwaĹźyĹem, Ĺźe jest. TakĹźe takie napitalanie to chyba coĹ nie halo z zamkami
Wszystko z tymi zamkami to kwestia regulacji, no chyba Ĺźe jest totalny zĹom po glebie. MoĹźna tak wyregulowaÄ uszami Ĺźe zamykajÄ siÄ na klik i nie otwierajÄ siÄ podczas jazdy. Plus oczywiĹcie smarowanie mechanizmu i linek.
Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 306 Skąd: piotrków
Wysłany: Pon Sie 24, 2015 00:40
WalajÄ mi siÄ kuferki, jeden na lewÄ , drugi na prawÄ str.
Zamki ok. MogÄ komuĹ to podesĹaÄ za niewielki grosz, bo mi raczej juĹź siÄ nie przyda, a moĹźe wam uĹatwi trochÄ Ĺźycia
_________________ Oj życie, życie. Żebyś Ty miało morde, to bym skopał Ci dupe !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum