Wysłany: Pią Sty 02, 2015 19:08 Zaciski hamulców koła przedniego
Witajcie!
Mam zamiar wymienić łożyska w główce ramy w mojej devi, ale mam problem z odkręceniem zacisków hamulcowych z lag. Klucz płaski nr chyba 12 albo 13 nie wchodzi na łeb śruby jakby był za mały, a oczkowy lub nasadowy w tym samym rozmiarze przeskakuje jakby był za duży. Może macie jakieś rozwiązanie tego problemu?
Przy okazji pytam, z jaką siłą dokręcać tarczę hamulcową na tylnym kole.
Dzięki!
_________________ Nie zapie...! LwG!
Ostatnio zmieniony przez Brt Pią Sty 02, 2015 21:06, w całości zmieniany 1 raz
Ja też miałem problem z tym, kupiłem 12 oczkową i dopiero mi poszło, zwykłym nawet nie ruszyło, nasadowym też nie próbowałem. Ci do siły to w manualu nic nie piszą? Nie mam teraz opcji sprawdzić bo nie jestem w domu.
Ja u siebie żeby nie przesadzić dałem lakier bezbarwny do paznokci i dokręciłem dosyć mocno ale bez przesady. I dobrze trzyma
Ludzie!!! Płaskie klucze to ledwie się do skręcania mebli nadają. Toż to barbarzyństwo. Może jeszcze chińskie za 4,99 z supermarketu? Nie mówię, że trzeba od razu proxxona czy kingtony kupować ale warto wydać chociaż 200zł na jakiś komplet nasadowych chociażby yato.
Nie jest tak źle.:-) płaskie klucze też nadają sie do motoryzacji. Nie wszedzie jest dostęp aby użyć nasadki.Fakt, muszą byc dobre jakościowo. Bo tandetą można sobie tylko krzywdę zrobić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum