Wiek: 45 Dołączyła: 20 Paź 2013 Posty: 397 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Lis 21, 2013 13:55 Moja Devi piszczy
Co prawda pytaĹam juĹź o radÄ w innym miejscu na forum, ale to wydaje mi sie odpowiedniejsze:
ostatniÄ niedzielÄ odpaliĹam mojÄ Devi zaczÄĹa dziwnie piszczeÄ (a w sobotÄ wszystko byĹo z niÄ OK). Taki wysoki staĹy dĹşwiÄk wydobywajÄ cy siÄ gdzieĹ z przodu, pojawia siÄ po uruchomieniu silnika.
Niezbyt gĹoĹny, ale sĹyszalny. NiezaleĹźny od rozgrzania silnika, obrotĂłw, wrzuconego biegu, jazdy lub postoju.
MoĹźe ktĂłryĹ z dobroczyĹcĂłw zechciaĹby podjechaÄ w okolice Pragi PoĹudnie i posĹuchaÄ?
_________________ Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość. Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki.
Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 21 Mar 2013 Posty: 335 Skąd: Kamieńsk
Wysłany: Czw Lis 21, 2013 14:58
MoĹźe coĹ po prostu siÄ obluzowaĹo. V-ki powodujÄ wibracje i moĹźe coĹ lekko drĹźy i obciera o inny element. Co oznacza gdzieĹ z przodu - pod czachÄ , czy przednia czÄĹÄ silnika (sĹuchaĹaĹ jej stojÄ c z boku)? JeĹli to nie z silnika to moĹźe sprĂłbuj na pracujÄ cym silniku przytrzymaÄ rÄkÄ po kolei elementy plastikowe moĹźe wystarczy lekko dociÄ gnÄ Ä jakÄ Ĺ ĹrubkÄ.
_________________ Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu
Wysłany: Czw Lis 21, 2013 22:46
kresek, mrok31337, Potwory jesteĹcie! Ja tu siÄ trzÄsÄ ze strachu o krasulkÄ. MoĹźecie siÄ zebraÄ wiÄksza grupÄ i wdepnÄ Ä w odwiedziny i na oglÄdziny. Poza herbatÄ mogÄ poczÄstowaÄ Gerberkami
_________________ Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość. Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki.
Wysłany: Czw Lis 21, 2013 23:03
mrok31337 napisał/a:
Kiedy ja na mechanice znam sie jak gornik na zeglarstwie
Ty jesteĹ z GdaĹska, wiÄc masz usprawiedliwienie
Pomógł: 23 razy Wiek: 48 Dołączył: 15 Gru 2010 Posty: 1437 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Lis 22, 2013 00:01
Dziwne, bo jeĹźeli siÄ coĹ obluzowaĹo, to dĹşwiÄk powinien siÄ zmieniaÄ wraz z obrotami. Ja bym podjechaĹ, ale nieruchomy na razie jestem. Do tego po drodze na pewno jest duĹźo schodĂłw, a ja ich nie lubiÄ ostatnio
Pomógł: 15 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Pią Lis 22, 2013 18:04
Moja znajoma miaĹa takÄ zasadÄ, Ĺźe jak coĹ siÄ jej w pojeĹşdzie tĹukĹo lub piszczaĹo, to czekaĹa aĹź to odpadnie i wtedy z diagnozÄ nie byĹo problemu
Ale takie podejĹcie do sprawy ma tez swoje minusy
ChÄtnie bym obadaĹ co tam u Ciebie piszczy, ale;
- mam trochÄ daleko
- na mechanice znam siÄ jak Ĺwinia na gwiazdach,
- moja poĹowica nie uwierzyĹa by mi w przyczynÄ wyjazdu
pozdrawiam
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Pią Lis 22, 2013 19:52
Spokojnie, na pomoc KolegĂłw MoĹźesz spokojnie liczyÄ tylko Daj im trochÄ czasu.
_________________ ST 1300 2011
ST 1300 2006
Devcia 2002
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Lis 23, 2013 07:56
A ja za prawdÄ, za prawdÄ powiadam wam, Ĺźe na 99% to pompa paliwa tak piszczy. JeĹźeli nie Ĺmierdzi paliwem, (a ĹmierdziaĹoby cholernie) to nic strasznego siÄ nie staĹo.
Wysłany: Sob Lis 23, 2013 10:10
Killu napisał/a:
A ja za prawdÄ, za prawdÄ powiadam wam, Ĺźe na 99% to pompa paliwa tak piszczy. JeĹźeli nie Ĺmierdzi paliwem, (a ĹmierdziaĹoby cholernie) to nic strasznego siÄ nie staĹo.
a ja zaprawdÄ powiadam Wam, Ĺźe nic nie Ĺmierdzi.
MoĹźe po prostu Krasula jest kapryĹna, jak to z kobitkami bywa
Na jazdach w gladiusie teĹź sĹyszaĹem takie staĹe cieniutkie piszczenie, jak pytaĹem instruktora powiedziaĹ Ĺźe to pompa paliwa czy tam wtryski- w kaĹźdym razie gdzies "te okolice" i mam na to nie zwracac uwagi bo to normalne, moĹźliwe ze to to samo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum