Wysłany: Czw Cze 28, 2012 20:24 "To tak siÄ przedstawiam..." z Poznania
Tak po krĂłtce - po pierwszym 1000 km na mojej nowej maszynce.
No, nie jest nowa - 2006 rocznik, import z Italii, ale wyglÄ da i jeĹşdzi wspaniale.
Wracam na 2 kĂłĹka po ponad 4 letniej przerwie, kiedy to ze wzglÄdĂłw "organizacyjnych" poĹźegnaĹem siÄ z ST1100 PanEuropean.
WczeĹniej dosiadaĹem rĂłwnieĹź: Intrudera, TwinSporta (Jawa:)) i oczywiĹcie (ale to juĹź duĹźo wczeĹniej) wspaniaĹego Komara '1965.
Deauvill'ka jest jednak najlepsza. Najbardziej optymalna i najwygodniejsza. Pasuje mi idealnie
WItam Was bardzo serdecznie.
Do zobaczenia w trasie!
Witaj . ĹťyczÄ szerokoĹci i lwy
Ale tak z ciekawoĹci - napisz kilka sĹĂłw porĂłwnania devi z st
w porĂłwnaniu tak na szybko: ST... (2001) wtedy moĹźe dlatego, Ĺźe przesiadĹem siÄ z "maĹego" Intrudera - przeraĹźaĹa ZupeĹnie inna masa. Dla mnie - zupeĹnie inna pozycja w drodze, tutaj NT jest znacznie wygodniejsza, bardziej wyprostowana - mniej mÄczÄ ca. W miejskim labiryncie - zwinniejsza w manewrowaniu.
W ST - do minusa i mimo wszystko, Ĺźe odĹÄ czane kufry - teraz mi nic nie "telepie"
Deauvill'ka jest bardziej uniwersalna! Zjadz z asfaltu w odrobinÄ szutru i miÄkkiego piasku nie jest juĹź tak uciÄ Ĺźliwy i przy odrobinie zaangaĹźowania - daje rade!
Wiadomo... znacznie mniej koni - ale to nie jest juĹź najwaĹźniejsze.
No i stylistyka... ChoÄ nowy ST teĹź jest bardzo "Ĺadny"
Pozdrawiam
K
[ Dodano: Czw Cze 28, 2012 23:10 ]
RadRas napisał/a:
Witaj jak juĹź pojawiĹ siÄ nowy biker z Poznania to szykuje siÄ wyjazd na Bike Island w sobotÄ jak masz ochotÄ daj znaÄ wyjazd okoĹo 9.30.
OchotÄ mam wielkÄ (bÄdzie gorÄ co), ale wiozÄ w sobotÄ rodzinkÄ na tydzieĹ ich wakacji - a mojego spokoju
MoĹźe neastÄpnym razem... mam nadziejÄ. DziÄki za zaproszenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum