borsuk Pomógł: 1 raz Wiek: 36 Dołączył: 04 Wrz 2011 Posty: 37 Skąd: Kraków/ ok Wadowic
Wysłany: Nie Wrz 04, 2011 17:23 Witam serdecznie
Hej, jestem całkiem nowy zarówno na tym forum jak i w kwesti motocykli, prawo jazdy zrobiłem jakoś na przełomie marca/maja , wakacje przepracowalem i teraz powolutku szukam motocykla dla siebie.
Gdy nie wymyślam różnych możliwych do przebycia podróży studiuje w Krakowie na AGHu.
Ale ale, do rzeczy - zawitałem na tym forum gdyz, bardzo podobają mi się zarówno NTV - starsza jak i deauville.
Ta druga jest póki co jednak poza moim zasięgiem.
Zastanawiam się w ogóle czy NTV będzie dobrym motocyklem na początek - przyznam się że przymierzam się też do CB 500 lub GSa (suzuki)
Z drugiej strony jestem wysoki 193 cm i wydaje mi się, że masywniejszy motocykl bardziej by mi odpowiadał.
Dlatego jeśli ktoś z was - ma ciekawą uwagę co do wyboru chętnie posłucham (poczytam)
Swoją drogą, bardzo miła atmosfera panuje tu na forum i bardzo fajnie by bylo pozostać z wami już na NTVce
Mam jeszcze aukcje na oku - ale to może w innym dziale zamieszczę pytanie
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 825 Skąd: Sławków
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 10:41
Witam!
Miło, jak ktoś "z zewnątrz" mówi, że miła atmosfera na forum panuje. Kupuj maszyne i przyjeżdżaj na Łoje! A tam ojjjj tylko się utwierdzisz w przekonaniu klimatu forum
Pozdro i udanego polowania na moto!
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 14:14
Siema! Najlepsza rada, jaką można Ci udzielić, to żebyś na jakiejś usiadł a jeśli masz możliwość przejechał się. Przy Twoim zroście od razu skreśl z listy GSa, bo wyglądałbyś, jak na pocket-biek'u
Witam , chopie nie kupuj zadnych cebuli i gsów ino NTV nie ma lepszego motonga na pierwsze moto , V-ka silnik , wal kardana zmienisz olej i zapominosz o napędzie
Pomógł: 8 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 286 Skąd: Szkieletczyzna
Wysłany: Pon Wrz 05, 2011 19:49
Witaj, kupuj NTV to jest sprzęt zdecydowanie na studencką kieszeń z racji bezawaryjności. Weź jeszcze pod uwagę, że będziesz miał inne odczucia z jazdy revere (wąska kiera-trudniej się prowadzi) a ntv (kiera rurowa-szersza) wspominam o tym bo jest to dosyć duża różnica i warto o tym pamiętać jeśli ma to być Twoje pierwsze poważne moto.
_________________ była ntv pancer-V-ka ...teraz Afryka dzika RD04...części do ntv posiadam... marzenia się nie spełniają, marzenia się spełnia!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum