SĹuchajcie, jechaĹem w tej obroĹźy jak na razie tylko raz i muszÄ powiedzieÄ Ĺźe jest na prawdÄ fajnie, przyjemny chĹodek na szyi, Ĺźeby byĹo jeszcze fajniej moĹźna to schĹodziÄ w lodĂłwce.
Minusem jest to Ĺźe wyglÄ dam w tym jak bym se pasztetowÄ na szyi zawiÄ zaĹ, ale biorÄ c pod uwagÄ plusy dodatnie na prawdÄ warto... ja w tym nawet po chaĹupie biegam
PomysĹ moĹźe i fajny z caĹÄ kamizelkÄ, lecz ja siÄ bojÄ Ĺźe tak silne osĹoniÄcie ciaĹa Ĺźelem zaburzy normalne parowanie wilgoci ze skĂłry i bÄdziemy siÄ pod tym zaparzaÄ... jak jest wersja aĹźurowa to biorÄ w ciemno
Pomógł: 14 razy Wiek: 62 Dołączył: 24 Mar 2018 Posty: 1784 Skąd: WPR Mazowsze
Wysłany: Wto Lip 02, 2019 19:32
PeterP napisał/a:
PomysĹ moĹźe i fajny z caĹÄ kamizelkÄ, lecz ja siÄ bojÄ Ĺźe tak silne osĹoniÄcie ciaĹa Ĺźelem zaburzy normalne parowanie wilgoci ze skĂłry i bÄdziemy siÄ pod tym zaparzaÄ... jak jest wersja aĹźurowa to biorÄ w ciemno
Bardzo podobna do kamizelka na moto. Siatka po bokach, wstawki na piersi i plecach. KiedyĹ sobie takie cudo kupie. MyĹlaĹem o Leszek692 on szukaĹ czegoĹ podobnego.
_________________ Pozdrawiam Sławek CIOK
„poznaj swój kraj, ojczyźnie służ” - Mazowsze jest piękne, otwórz oczy. Karawanierzy Mazowieccy - sekcja moto
Namiary na sklep dostaĹem od Mario na Ĺojach, DziÄki!
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
SwojÄ drogÄ patent Ĺwietny, duĹźo fajniejszy niĹź prostsze (i brzydsze) tempomaty wyglÄ dajÄ ce jak klamry do wieszania prania, lub plastikowe obrÄcze ĹamiÄ ce siÄ na samo spojrzenie.
Trzeba nad tym pomyĹleÄ pod choinkÄ
_________________ Rover, wanderer
Nomad, vagabond
Call me what you will
Sam o takim ustrojstwie pomyĹlaĹem zamiast mojego rzemieĹlniczego patentu, ktĂłry zapiera siÄ o klamkÄ hamulca. Tempomat na moto to naprawdÄ Ĺwietny patent jak rÄ czka siÄ zmÄczy, a jechaÄ trzeba.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Tosiek_123
Wysłany: Czw Lip 11, 2019 21:18
Po zakupie motocykla zamontowaĹem tempomat uniwersalny Waeco. DziaĹa jak fabryczny w samochodzie. Gruszka mieĹci siÄ w rurze chroniÄ cej przy wywrotce, sterownik pod kanapÄ przy tylnej lampie. Jest trochÄ zabawy z zamontowaniem czujnika na klamce sprzÄgĹa i dorobieniu "dynksa" na oĹce przepustnicy. UrzÄ dzenie moĹźe korzystaÄ z sygnaĹu prÄdkoĹci idÄ cego do zegarĂłw lub z wĹasnego czujnika. U mnie jest czujnik przy tylnym kole + niewielki magnes przyczepiony do blachy od ABS we wgĹÄbieniu. JeĹli ktoĹ chce prawdziwy tempomat za relatywnie niewielkie pieniÄ dze i ma w makĂłwce trochÄ oleju Ĺźeby to poskĹadaÄ to szczerze polecam. Wszystko inne to sÄ tylko blokady rolgazu - z gĂłry motocykl bÄdzie przyspieszaĹ, na wzniesieniu zwalniaĹ, wiatr powieje od czoĹa to teĹź zwolni, itd. Nie ma opcji, Ĺźeby motocykl utrzymywaĹ staĹÄ , zadanÄ prÄdkoĹÄ. Przy Waeco jest tylko jeden minus - ten pilocik z trzema przyciskami nie jest wodoszczelny. Jak myjÄ moto to zakĹadam na niego gumowÄ rÄkawiczkÄ, to samo jeĹli przyjdzie mi jechaÄ w wiÄkszym deszczu, chociaĹź wielokrotnie i tak go srogo zamoczyĹem to pĂłki co dziaĹa.
Tosiek_123, spoko, masz moĹźe jakieĹ fotki z montaĹźu?
Teraz siÄ zastanawiam, czy jest moĹźliwoĹÄ zaadoptowania tempomatu z nowszych modeli motocykli typu CRF100, VFR1200X?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum