Zastanawiam się się czy NTV Deauville 650 ma przypisany kolor do danego rocznika. Tak jest np z Yamaha TDM czy Virago. W danym roku były malowane na inny kolor. Mam na oku moto z 2004 r zielony metalik. Czy ktoś ma ten rocznik w takim kolorze?
Pomóg³: 50 razy Wiek: 38 Do³±czy³: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Sk±d: Opole
Wys³any: Czw Sty 29, 2009 11:24
rozejrzyj się za prospektami deauville... Kiedyś na to wpadłem, być może nawet na tym forum. Z PRAWIE wszystkimi motocyklami jest tak, że w danym roczniku są cztery kolory do wyboru. Jednak nie mam żadnego dowodu ani żadnych informacji, czy jest tak ze wszystkimi!
Marcin [Usuniêty]
Wys³any: Czw Sty 29, 2009 11:33
Wiem. Widziałem fajną stronkę o TDM. Podany rocznik i wzór malowania. To jest pomocne przy kupowaniu moto. Jest niewielka pewność że moto nie ma kombinowanych dokumentów. Parę razy widziałem TDM na allegro z np 1999 r z kolorem z 1997. Hmmm i gdzie tu leży prawda? Bo na pewno nie pośrodku he he
Wys³any: Czw Sty 29, 2009 11:52
Obczajałem wcześniej bikepics, ale tutaj także kryzys :/ Witziałem tylko trzy malowania w tym rocznikiu... Srebrny, niebieski i policyjny O.o Shock
Szukałem poprzez wyszukiwarkę. Wyskoczyło mi ... 11 stron tematów. Wiem może nie było zbyt precyzyjne pytanie. Prze następnym wpisaniu hasła wyskoczyło 5 str, ale nie było tej co podałeś. Szukałem również w linkowni. Jeśli temat się klonuje to przepraszam.
Dzwoniłem do gościa który ma tą deauville i mówię czy jest pewny ze jest z 2004 r , bo w tym kolorze wychodziły w 2001. Poszperał w belgijskich papierach i powiedział ze pierwsza rejestracja była w 2004 !!!
Wys³any: Czw Sty 29, 2009 19:13
Mało wiem o Deauville, ale wg mnie wygląda na "czystą"... Jeżeli jeździ prosto i wszystko działa jak należy, nie wydaje dziwnych dźwięków, biegi wskakują poprawnie to chyba warto zaryzykować... Czasami warto zdjąć plastyki, żeby obczaić co i jak jest pod spodem, bo wiadomo, że wystarczą ładne plastyki, żeby najgorsza ruina prezentowała się dobrze... Ale w przypadku Deauville wszescy płaczą, że nie jet to proste...
Pomóg³: 3 razy Do³±czy³: 23 Sie 2010 Posty: 491 Sk±d: Olsztyn/Nadarzyn
Wys³any: Pi± Sty 30, 2009 11:09
Faktycznie wygląda dobrze. Przebieg niewielki i z silnikiem nie powinno być problemów. Zobacz w jakim stanie są tarcze hamulcowe i opony, żeby na dzień dobry nie mieć wielkich wydatków.
Marcin [Usuniêty]
Wys³any: Pi± Sty 30, 2009 12:37
Pozwoliłem sobie wkleić z innej stronki tego forum odp na mój problem. Może łatwiej będzie znaleźć w temacie dokładnie dotyczącym kolorów i rocznika.
Wiek: 41 Do³±czy³: 23 Sie 2010 Posty: 456 Sk±d: lubartów/warsiawka
Wys³any: Pi± Sty 30, 2009 14:42
no dobraaaa, a gdzie ciemna zieleń w 1999 r ??
Skorpionwr Pomóg³: 7 razy Wiek: 65 Do³±czy³: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Sk±d: Przasnysz
Wys³any: Pi± Sty 30, 2009 21:18
A gdzie biały z 2003?
Marcin Musisz podjechać i zobaczyć bo na zdjęciach to czasami wszystko dobrze wygląda w dobie fotografii cyfrowej. Ale jeżeli jest taka jak na zdjęciach to cena jest bardzo ok. Ja Zdejmiesz siedzenie to bardzo łatwo jest zdjąć boczki (są na bolcach i jednej śrubie) a wtedy jest widać trochę więcej.
Udanego zakupu.
Dino1313 [Usuniêty]
Wys³any: Wto Lut 03, 2009 22:10
no ale on jakis dziwny jest , jezeli miałby byc z 2004 to powinien być z dualem na hamulcach i naklejką na błotniku przednim a coś tego nie widać!!!!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Mo¿esz za³±czaæ pliki na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum