Zastanawiam się się czy NTV Deauville 650 ma przypisany kolor do danego rocznika. Tak jest np z Yamaha TDM czy Virago. W danym roku były malowane na inny kolor. Mam na oku moto z 2004 r zielony metalik. Czy ktoś ma ten rocznik w takim kolorze?
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 11:24
rozejrzyj się za prospektami deauville... Kiedyś na to wpadłem, być może nawet na tym forum. Z PRAWIE wszystkimi motocyklami jest tak, że w danym roczniku są cztery kolory do wyboru. Jednak nie mam żadnego dowodu ani żadnych informacji, czy jest tak ze wszystkimi!
Marcin [Usunięty]
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 11:33
Wiem. Widziałem fajną stronkę o TDM. Podany rocznik i wzór malowania. To jest pomocne przy kupowaniu moto. Jest niewielka pewność że moto nie ma kombinowanych dokumentów. Parę razy widziałem TDM na allegro z np 1999 r z kolorem z 1997. Hmmm i gdzie tu leży prawda? Bo na pewno nie pośrodku he he
Szukałem poprzez wyszukiwarkę. Wyskoczyło mi ... 11 stron tematów. Wiem może nie było zbyt precyzyjne pytanie. Prze następnym wpisaniu hasła wyskoczyło 5 str, ale nie było tej co podałeś. Szukałem również w linkowni. Jeśli temat się klonuje to przepraszam.
Dzwoniłem do gościa który ma tą deauville i mówię czy jest pewny ze jest z 2004 r , bo w tym kolorze wychodziły w 2001. Poszperał w belgijskich papierach i powiedział ze pierwsza rejestracja była w 2004 !!!
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Sty 29, 2009 19:13
Mało wiem o Deauville, ale wg mnie wygląda na "czystą"... Jeżeli jeździ prosto i wszystko działa jak należy, nie wydaje dziwnych dźwięków, biegi wskakują poprawnie to chyba warto zaryzykować... Czasami warto zdjąć plastyki, żeby obczaić co i jak jest pod spodem, bo wiadomo, że wystarczą ładne plastyki, żeby najgorsza ruina prezentowała się dobrze... Ale w przypadku Deauville wszescy płaczą, że nie jet to proste...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 491 Skąd: Olsztyn/Nadarzyn
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 11:09
Faktycznie wygląda dobrze. Przebieg niewielki i z silnikiem nie powinno być problemów. Zobacz w jakim stanie są tarcze hamulcowe i opony, żeby na dzień dobry nie mieć wielkich wydatków.
Marcin [Usunięty]
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 12:37
Pozwoliłem sobie wkleić z innej stronki tego forum odp na mój problem. Może łatwiej będzie znaleźć w temacie dokładnie dotyczącym kolorów i rocznika.
Autor SzrotRider
Kolory jakie występują w modelach:
NT650V-W - 1998 - malinowy metalik, beżowy metalik, brązowy metalik
Wiek: 39 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 455 Skąd: lubartów/warsiawka
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 14:42
no dobraaaa, a gdzie ciemna zieleń w 1999 r ??
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 64 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1928 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Pią Sty 30, 2009 21:18
A gdzie biały z 2003?
Marcin Musisz podjechać i zobaczyć bo na zdjęciach to czasami wszystko dobrze wygląda w dobie fotografii cyfrowej. Ale jeżeli jest taka jak na zdjęciach to cena jest bardzo ok. Ja Zdejmiesz siedzenie to bardzo łatwo jest zdjąć boczki (są na bolcach i jednej śrubie) a wtedy jest widać trochę więcej.
Udanego zakupu.
Dino1313 [Usunięty]
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 22:10
no ale on jakis dziwny jest , jezeli miałby byc z 2004 to powinien być z dualem na hamulcach i naklejką na błotniku przednim a coś tego nie widać!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum