PodĹÄ czam siÄ. TeĹź wĹaĹnie patrzÄ Ĺźe mam paliwo w filtrze i w obudowie filtra. Ale spalanie 3.8.
MoĹźe zrĂłb synchro gaĹşnikĂłw i regulacje zaworĂłw. SkĹad mieszanki teĹź zobacz po kolorze Ĺwiec
MoĹźe teĹź mieÄ licznik w milach, ale tarczÄ w kilometrach
Nauka zna takie przypadki. SprzedajÄ c motocykl z Anglii handlarz woli zmieniÄ taĹszÄ tarczÄ, niĹź droĹźszy caĹy zespóŠlicznikĂłw.
Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 21 Mar 2013 Posty: 335 Skąd: Kamieńsk
Wysłany: Wto Gru 09, 2014 20:27
MichaĹ0775 napisał/a:
MoĹźe teĹź mieÄ licznik w milach, ale tarczÄ w kilometrach
Nauka zna takie przypadki. SprzedajÄ c motocykl z Anglii handlarz woli zmieniÄ taĹszÄ tarczÄ, niĹź droĹźszy caĹy zespóŠlicznikĂłw.
O to to, w mojej prawdopodobnie ta jest. ZaczÄ Ĺem prowadzaÄ po synchronizacjach bo uwaĹźaĹem Ĺźe za duĹźo pali. OkazaĹo siÄ jednak Ĺźe na 100km potrafi okoĹo 40km oszukaÄ .
_________________ Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu
Filtr tĹusty od paliwa. A w obudowie widaÄ, Ĺźe sÄ wyschniÄte plamy tak mniej wiÄcej w 35% powierzchni plastiku. Jutro zrobiÄ zdjÄcie to pokaĹźe. JakieĹ pomysĹy?
Czyli rozumiem, Ĺźe paliwo w filtrze to nie jest normalny objaw.
Przy okazji, tam jest taka rurka w obudowie. Czy ona nie powinna sĹuĹźyÄ do odprowadzenia benzyny czy to ma jakieĹ inne zastosowanie?
W weekend bÄdÄ rozbieraĹ to znowu wiÄc wrzucÄ fotkÄ.
PrÄdkoĹciomierz jest w milach i kilometrach. Przebieg w milach.
Po przeliczeniu wychodzi jak wspomniaĹem spalanie rzÄdu 5,7l/100km.
Co do synchronizacji i ustawienia gaĹşnika, wolaĹbym wykluczyÄ inne przyczyny zanim zlecÄ cokolwiek mechanikowi.
Nie mam nikogo zaufanego, wiÄc nie mogÄ wykluczyÄ sytuacji, Ĺźe ktoĹ coĹ zrobi na niby i weĹşmie nie maĹe pieniÄ dze.
Obroty sÄ ok, nie falujÄ , silnik chodzi rĂłwno.
Ĺťadnych niepokojÄ cych objawĂłw, poza tym Ĺźe pije wachÄ jak smok no i to paliwo w filtrze...
W manualach masz wszystko na forum podane, synchro zrobisz sam bardzo prosto, z rozbieraniem gaĹşnikĂłw gorzej ale ze schematami i to idzie. Nie wiem czy byĹeĹ, ale zajrzyj do Powitalni i napisz coĹ o sobie. Regulamin wymaga
Na necie znalazĹem czÄste opinie o zasyfionym gaĹşniku i zawieszeniu iglicy gaĹşnika ale niech siÄ wypowiedzÄ fachowchy forumowi z doĹwiadczeniem. Ja w tym tygodniu nie wyrobiÄ siÄ z naprawami tego typu Za maĹo czasu eh
Ja mam to rozebrane, wiÄc na dniach mogÄ fotki wstawiÄ. Tak jak koledzy piszÄ synchro zrobisz Sam(chociaĹź ja zawsze oddaje do mechanika). SprawdziĹbym jeszcze membrany. Czy jesteĹ pewien, ze to paliwo a nie olej?
Nie no sĹuchaj jak masz siÄ specjalnie bawiÄ to daruj MyĹlaĹem, Ĺźe masz rozgrzebane to, nie chce Ci sprawiaÄ roboty dodatkowej tylko dla paru fotek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum