Wysłany: Pon Kwi 20, 2015 12:14 Wysokie spalanie NT700 ....
Witajcie....
Szukam pomocy w sprawie podwyĹźszonego spalania NT700VA 2010r.
Motocykl ma przejechane 59kkm. SprowadziĹem go osobiĹcie z Belgii.
Wymienilem Ĺwiece NGK, filtr powietrza Hiflo, olej Motul 7100. Spalilem kilka zbiornikow paliwa w mieĹcie, duĹźo w korkach i wyszĹo mi ostatnio 6,7l/100km.
Sprawdzielm sonde lambda w spoczynku (wolne obroty) 0,04V przy przygazòwkach pokazuje 0,8V wiÄc chyba Ok.....
Macie pomysĹ co moĹźe byÄ przyczynÄ wysokiego spalania?
Macie pomysĹ co moĹźe byÄ przyczynÄ wysokiego spalania?
- Styl jazdy (pod czerwone pole, gĹĂłwnie biegi 1, 2, 3 przy jeĹşdzie w korkach);
- niezbyt wysoka temperatura powietrze + krĂłtkie odcinki (silnik nie zdÄ Ĺźy siÄ nagrzaÄ i jego praca na tzw. ssaniu);
- walniÄty termostat (dĹuĹźej Ĺapie temperaturÄ i dĹuĹźej pracuje na ssaniu);
- wiÄksze niĹź zwykle opory toczenia ??
Spalilem kilka zbiornikow paliwa w mieĹcie, duĹźo w korkach i wyszĹo mi ostatnio 6,7l/100km.
PamiÄtaj o tym, Ĺźe jazda w korkach jest specyficzna. Silnik caĹy czas pracuje, ruszanie, hamowania - tylko kilometry wolno wskakujÄ na licznik.
JeĹźdĹźÄ c po mieĹcie (w moim ciÄĹźko mĂłwiÄ o prawdziwych korkach) spalanie byĹo powyĹźej 6l, dopiero poĹÄ czenie miasta i trasy daĹo 4,6.
Wyskocz za miasto to bÄdziesz miaĹ pewne porĂłwnanie (chyba, Ĺźe bÄdziesz trzymaĹ obroty pod czerwonym).
Spalilem kilka zbiornikow paliwa w mieĹcie, duĹźo w korkach i wyszĹo mi ostatnio 6,7l/100km.
PamiÄtaj o tym, Ĺźe jazda w korkach jest specyficzna. Silnik caĹy czas pracuje, ruszanie, hamowania - tylko kilometry wolno wskakujÄ na licznik.
JeĹźdĹźÄ c po mieĹcie (w moim ciÄĹźko mĂłwiÄ o prawdziwych korkach) spalanie byĹo powyĹźej 6l, dopiero poĹÄ czenie miasta i trasy daĹo 4,6.
Wyskocz za miasto to bÄdziesz miaĹ pewne porĂłwnanie (chyba, Ĺźe bÄdziesz trzymaĹ obroty pod czerwonym).
TeĹź jestem posiadaczem NT700 i potwierdzam co piszÄ rozmĂłwcy, a i jeszcze jak bierzesz pod uwagÄ dane z komputera to oszukuje.
_________________ Nie ma dwóch takich samych osób. Jednak ci z nas, którzy jeżdżą na motocyklach, mają jedną cechę wspólną: świadomie akceptują ryzyko.
Pomógł: 15 razy Wiek: 57 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1802 Skąd: Tarnów
Wysłany: Wto Kwi 21, 2015 15:27
Zatankuj do peĹna, potem zrĂłb spokojnÄ wycieczkÄ po trasie, a potem znĂłw zatankuj
IdÄ o zakĹad o piwo, Ĺźe wtedy spalanie wyjdzie Ci poniĹźej "piÄ tki"
pozdrawiam
_________________ Oświadczam, że moje opinie są nieprzemyślane i subiektywne. Ponadto w każdej chwili mogę je diametralnie zmienić lub się ich wyprzeć.........
była NTV 650 "93, BMW F650 ST "99, Yamaha FZ6 "04, jest znów NTV 650 "93
DziÄki za rady, najpierw wyklucze jazdÄ w mieĹcie czyli tankowanie i trasa zgodnie z przepisami KD. SprawdzÄ i napiszÄ, mam nadziejÄ, Ĺźe macie racje
Adamdive ale to byĹo przy prÄdkoĹci 90 i niecaĹych 4k obrotĂłw. Na rajd paĹuk jak miaĹem na motocyklu ja plecaczek i bagaĹźe (ĹÄ cznie z moto praktycznie ponad 410kg) to goniÄ c 100-130 na trasach i gdy musiaĹem nieĹşle nadrabiaÄ obrotami Ĺźeby nakedy nieobciÄ Ĺźone dogoniÄ to wyszĹo mi rĂłwne 5 litrĂłw.
Na rajdzie spalanie 4.4 trasa 130-140km mieszane odcinki i duĹźo zwolnieĹ / przyspieszeĹ.
[quote="Kobrzak"]Adamdive ale to byĹo przy prÄdkoĹci 90 i niecaĹych 4k obrotĂłw. Na rajd paĹuk jak miaĹem na motocyklu ja plecaczek i bagaĹźe (ĹÄ cznie z moto praktycznie ponad 410kg) to goniÄ c 100-130 na trasach i gdy musiaĹem nieĹşle nadrabiaÄ obrotami Ĺźeby nakedy nieobciÄ Ĺźone dogoniÄ to wyszĹo mi rĂłwne 5 litrĂłw.
Na rajdzie spalanie 4.4 trasa 130-140km mieszane odcinki i duĹźo zwolnieĹ / przyspieszeĹ.
Ja jak na razie sprawdziĹem jazdÄ mieszanÄ i jest ok. 5 litrĂłw. W dĹuĹźsze trasy jeszcze siÄ nie wybieraĹem, wiÄc moĹźe uda mi siÄ osiÄ gnÄ Ä taki wynik. No i czasem jak jadÄ zaspany na 6 do pracy to zapominam wyĹÄ czyÄ ssanie
resenok, hmmmmm..... jak kupiĹem NT700 to spalanie miaĹem nawet 3,6, wiÄc tak samo jak u Kobrzak, ale jazdÄ bym tego nie nazwaĹ, piszÄ tu o trasie, raczej byĹo to toczenie siÄ, a przecieĹź nie o to chodzi Teraz w trasie nie schodzÄ poniĹźej 5,1. Z plecakiem jak jeĹźdĹźÄ to nie spada na 4,7, a czasami nawet 4,2-4,4. Wszystko zaleĹźy jak traktujesz manetkÄ. MiaĹem ten sam dylemat, bo nagle zwiÄkszyĹo mi siÄ spalanie, ale zdaĹem sobie sprawÄ Ĺźe jeĹźdĹźÄ coraz odwaĹźniej i szybciej, a to musi przekĹadaÄ siÄ na spalanie Bez paniki i LwG
_________________ Nie ma nas, na żadnym rogu ulic w mieście.....
DokĹadnie ja mĂłwiÄ c o 3.7 to byĹo tempo dziadkowe totalnie poza tym to byĹy Wakacje a ja wtedy miaĹem strasznÄ biedÄ wiÄc delikatne traktowanie manetki byĹo obowiÄ zkiem. Obecnie tak jak Puzon, mĂłwi, kij ze spalaniem, czasem fajnie jest odkrÄciÄ jak moĹźna niĹź patrzeÄ na obroty i przeĹźywaÄ Ĺo matko ile spali
W miniony weekend zrobiĹem na devi 320 km i na wyĹwietlaczu zobaczyĹem 5,0 l/100km wcale sobie nie ĹźaĹowaĹem przyspieszajÄ c . PomykaĹem solo prawie bez bagaĹźu.
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem...
Przerwa w jeździe na moto to dobra sprawa, jest czas by zatęsknić... Oby nie za długo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum