Pomógł: 2 razy Wiek: 48 Dołączył: 21 Mar 2013 Posty: 335 Skąd: Kamieńsk
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 19:43
Podobno (bo sam mam niskÄ szybÄ) jak siÄ szybciej hula z wysokÄ szybÄ to rogi czachy lubiÄ pÄkaÄ . Sam myĹlaĹem nad zmianÄ na wysokÄ ale jak poczytaĹem o tym to mi jakoĹ przeszĹo.
_________________ Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu
Wysłany: Nie Sty 18, 2015 13:46 szyba do deauvilki
dzieki za podpowiedz z szyba a ta na alegro to jest wysoka czy srednia /to ta sama wysokosc co PUING SORY MOGLAM PRZEKRECIC NAZWE /jeszcze raz WAM koledzy dzieki
Ja mam 188 wzrostu i koĹczy mi siÄ na linii brody wiÄc przy deszczu nie muszÄ siÄ odchylaÄ na boki, Ĺźeby coĹ zobaczyÄ. I to raczej ta sama wysokoĹÄ.
Niech mnie koledzy poprawiÄ , ale do devi chyba szyby sÄ w 2 rozmiarach: niska do rogĂłw i "turystyczna" wysoka
Wysłany: Nie Sty 18, 2015 22:03 szyba do deauvilki
to jest ta sama co podales mi strone z allegro ,a ty masz tÄ co na wymienionej stronie //bo jezeli to jest ta sama toby mi pasowala/moglbys to sprawdzic /dzieki
[ Dodano: Nie Sty 18, 2015 22:07 ]
kobrzak----a tak wogole to dzieki taki pomocny filar jestes//narka
Maciek650, teĹź o to pytaĹem tu o wytĹumaczyli mi koledzy, Ĺźe sÄ to otwory ktĂłre maja zmniejszaÄ zawirowania powietrza za szybÄ i sprawiaÄ Ĺźeby tak wiatr nie telepaĹ. Ja mam bez otworĂłw wĹaĹnie takÄ z allegro co pokazaĹem Zybiemu i przy jeĹşdzie 100km/h nie odczuĹem turbulencji, choÄ porĂłwnania nie mam do tej z dziurami. No i te dziury oczywiĹcie wentylacje poprawiajÄ w lato
zybi, ja mam tÄ z allegro za 200zĹ. WĹaĹnie takÄ Ĺrednio przyciemnionÄ mam
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Sty 19, 2015 11:18
zybi, jak chcesz to ogarnÄ Ci dowolny model szyby. Kolor teĹź moĹźna wybraÄ. Pytanie, czy chcesz coĹ firmowego, czy nie zaleĹźy Ci aĹź tak bardzo na przejrzystoĹci rzÄdu 95% zamiast 98%. Bo pieniÄ dze sÄ czasami radykalnie inne.
Otwory w wysokich szybach majÄ za zadanie nie tyle zmniejszyÄ "turbulencje", co raczej zapobiec powstawaniu podciĹnienia za szybÄ . JadÄ c motocyklem z co raz wiÄkszÄ prÄdkoĹciÄ nasila siÄ taki efekt, jakby wiatr co raz bardziej napieraĹ na plecy i delikatnie pchaĹ do przodu. Otwory eliminujÄ ten problem.
Ja jeĹźdĹźÄ c z wysokimi szybami w dewilach miaĹem zawsze jeden problem. Wszystkie byĹy mi albo ten centymetr czy dwa za wysokie, albo centymetr czy dwa za niskie. JadÄ c powiedzmy 130 albo lekko siÄ podnosiĹem, albo wtulaĹem szyjÄ w ramiona i wĂłwczas panowaĹa cisza i spokĂłj. Inaczej wiatr waliĹ mi prosto w sam czubek kasku. ByĹo to nieprzyjemne i gĹoĹne a przy wyĹźszych prÄdkoĹciach 160+ podmuch potrafiĹ byÄ na tyle silny, Ĺźe zamykaĹ szybÄ kasku.
RozwiÄ zanie idealne to dla mnie wysoka + regulowany deflektor na tÄ szybÄ. I z takim zestawem palÄ cy spokojnie mogÄ jaraÄ fajkÄ jadÄ c motocyklem. Cisza i spokĂłj.
Wysłany: Pon Sty 19, 2015 15:36 szyba do deauvilki
z ta przejrzystoscia to nie mus ibyc idealna i jezeli ta za dwie stowki by zalatwila sprawe to ok ja mam 174 wzrostu i mysle ze tak jak kolega pisze albo troszke w dol lub w gore ///czyli ta srednia mi wystarczy??? --jak myslicie doradzcie mi koledzy z gorki dzieki/////////
[ Dodano: Pon Sty 19, 2015 15:55 ]
no i zauwazcie koledzy ze 55+////wiec co do predkosci to ja umiarkowanie//// jak to w moim wieku sie mowi//// szybko jedziesz wolno cie niosa --taki zarcik hej
Wysłany: Pon Sty 19, 2015 19:53 szyba do deauvilki
no i o to chodzilo gitara dz bardzo////zamawiam tÄ ---- slonca zycze pozdro
[ Dodano: Sob Lut 14, 2015 17:37 ]
Witam Was ciepĹo-chcialem cos dodaÄ odnoĹnie szyby ,wiÄc kupilem zamiennik z allegro miejscowosc /Dobre Miasto/ szyba ok ,tylko musimy pamietac ,Ĺźe jest to zamiennik i trzeba zastosowaÄ uszczelke ,gdyĹź nie ma profilu na szybie i powstaje szczelina szczegĂłlnie na dole czaszy okoĹo 5mm
-po zaĹozeniu jazda prĂłbna i test wyszedĹ ok ,ja mam 175 wzrostu i jest cicho podczas jazdy
pozdro
Panowie i Panie - chcÄ siÄ zabraÄ do przepolerowania oryginalnej szyby w NT700, ale nie wiem, czy czasem nie jest laminowana albo warstwowa (jak to honda ma w zwyczaju) i czy czasem polerowanie nie pogorszy jeszcze sytuacji i lepiej kupiÄ nowÄ Givi za 290zĹ?
_________________ Komar Sport 2361 MR '74
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Wto Lut 16, 2016 14:59
Oryginalna szyba jest fabrycznie pokryta jakÄ Ĺ specjalnÄ warstwÄ . JeĹźeli jÄ spolerujesz to później szyba szybko matowieje i trzeba zabieg powtarzaÄ.
_________________ ST 1300 2011
ST 1300 2006
Devcia 2002
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum