Hej na poczatku myslalem by w ramach kat B zakupic sobie cbf 125, ale mna drgnelo by miec jednak motocykl z jakims zapasem mocy by moc pozwiedzac z zona Polske.
zastanawiam sie nad zakupem hondy, czy ktos z was posiada jakies zrodlo w ktorym bylby przeglad rocznikow NTV i NT.
Bedzie to moje pierwsze moto i zastanawiam sie ktory mdoel i rocznik najlepiej wypada w cenie do jakosci i jaki zakupic by dobrze sluzylo (NTV/NT). Mam tendencje to przyzwyczajania sie do posiadanych rzeczy. Napewno jakos byly one z kolejnymi rocznikami poprawiane i ciekaw jestem za ktorym najlepiej sie rozgladac.
Czym sie roznia NT od NTV - mysle kupic NTV.
Nigdzie nie moge znalezc takiego porownania rocznikow, zalet, wad itd.
[przepraszam za brak polskich znakow ale moj laptop sie zepsul, jestem jeszcze na emigracji i wystarczy ze musze ciagle wklejac literke ''z'' bo laptop kolegi ledwo zyje].
Pomógł: 10 razy Dołączył: 19 Maj 2012 Posty: 739 Skąd: Białystok
Wysłany: Wto Sie 12, 2014 09:32
NTV650 to model od 1988r do 1997r, a NT650V Deauville to 1998-2004. Dwa inne motocykle z wyjątkiem silnika.
Co do roczników NTV i wprowadzanych zmian to sam kiedyś zakładałem wątek z pytaniem na ten temat, więc poszukaj.
adonix napisał/a:
Bedzie to moje pierwsze moto i zastanawiam sie ktory mdoel i rocznik najlepiej wypada w cenie do jakosci i jaki zakupic by dobrze sluzylo (NTV/NT).
Patrz na stan motocykla, a nie na rocznik. Przy tak starych sprzętach nie ma znaczenia czy ma 25 lat czy 15, bo jeden i drugi może być igłą albo szrotem zależy jak był używany i serwisowany i czy nie był mocno rozbity.
Jeśli chodzi o Deauville to tam były jakieś zmiany dotyczące hamulców i powiększyli kufry boczne w którymś roczniku przy okazji liftingu, ale to poszukaj, bo nie wiem dokładnie.
- masz prawko - to koledzy juz napsiali, wertuj forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum