Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
NT/NTV
Autor Wiadomość
adonix 

Wysłany: Wto Sie 12, 2014 00:35   NT/NTV

Hej na poczatku myslalem by w ramach kat B zakupic sobie cbf 125, ale mna drgnelo by miec jednak motocykl z jakims zapasem mocy by moc pozwiedzac z zona Polske.

zastanawiam sie nad zakupem hondy, czy ktos z was posiada jakies zrodlo w ktorym bylby przeglad rocznikow NTV i NT.
Bedzie to moje pierwsze moto i zastanawiam sie ktory mdoel i rocznik najlepiej wypada w cenie do jakosci i jaki zakupic by dobrze sluzylo (NTV/NT). Mam tendencje to przyzwyczajania sie do posiadanych rzeczy. Napewno jakos byly one z kolejnymi rocznikami poprawiane i ciekaw jestem za ktorym najlepiej sie rozgladac.
Czym sie roznia NT od NTV - mysle kupic NTV.

Nigdzie nie moge znalezc takiego porownania rocznikow, zalet, wad itd.

[przepraszam za brak polskich znakow ale moj laptop sie zepsul, jestem jeszcze na emigracji i wystarczy ze musze ciagle wklejac literke ''z'' bo laptop kolegi ledwo zyje].

Brt 
Premium User

Wysłany: Wto Sie 12, 2014 06:13   

adonix napisał/a:
was posiada jakies zrodlo w ktorym bylby przeglad rocznikow NTV i NT.

Co masz dokładnie na myśli?
Całe forum jest jednym wielkim zbiorem wiedzy, wystarczy poszukać

Zapraszam do Grupy warszawskiej!
Zasady jazdy w Grupie

Alan 

Wysłany: Wto Sie 12, 2014 09:32   

NTV650 to model od 1988r do 1997r, a NT650V Deauville to 1998-2004. Dwa inne motocykle z wyjątkiem silnika.
Co do roczników NTV i wprowadzanych zmian to sam kiedyś zakładałem wątek z pytaniem na ten temat, więc poszukaj.
adonix napisał/a:
Bedzie to moje pierwsze moto i zastanawiam sie ktory mdoel i rocznik najlepiej wypada w cenie do jakosci i jaki zakupic by dobrze sluzylo (NTV/NT).

Patrz na stan motocykla, a nie na rocznik. Przy tak starych sprzętach nie ma znaczenia czy ma 25 lat czy 15, bo jeden i drugi może być igłą albo szrotem zależy jak był używany i serwisowany i czy nie był mocno rozbity.

Jeśli chodzi o Deauville to tam były jakieś zmiany dotyczące hamulców i powiększyli kufry boczne w którymś roczniku przy okazji liftingu, ale to poszukaj, bo nie wiem dokładnie.

GPZ500s '03 --> NTV650 Revere '89 --> na razie przerwa

krasus 

Wysłany: Wto Sie 12, 2014 12:37   

masz prawko czy nie?
- jak nie masz - kup 125 pojeździj do konca roku i na wiosne. bedziesz za niewielkie pieniadze wiedzial co jest co i jaka jazda cie ineresuje. bedzie dobry wstep do prawa jazdy.

- masz prawko - to koledzy juz napsiali, wertuj forum

adonix 

Wysłany: Wto Sie 12, 2014 12:51   

Prawko bede robil jak tylko wroce. Na angielskiej wiki znalazlem ze NTV w latach 89-92 mial 60 KM a potem to zmniejszyli ze wzgledu na halas.

z tego co widzialem to uzywana 125 w PL kosztuje tyle co NTV, to chyba lepiej kupic NTV jak prawko i tak robi sie na HJ6N.

Odpowiedz do tematu