Wysłany: Pią Kwi 18, 2014 17:17 Pompa paliwa grzeje siÄ i nie pompuje
CzeĹÄ,
Od roku miewaĹem problemy z odpalaniem po dĹuĹźszym postoju, ale zawsze w koĹcu deauvillka zaskakiwaĹa. Po zimie juĹź nie chce. Przy krÄceniu rozrusznikiem tylko ten dynks wychodzi, ale zostaje w tym stanie i caĹa pompa zaczyna siÄ grzaÄ.
Na razie podĹÄ czyĹem z pominiÄciem pompy i moto chodzi.
Pytanie czy sÄ jakieĹ widoki by coĹ jeszcze z niÄ dziaĹaÄ, czy zostaje tylko kupno nowej?
JeĹźeli nowa, to jaka najlepiej?
Zestaw naprawczy mam, zamontowaĹem, ale i na starym i na nowym zachowuje siÄ tak samo.
A to mocowanie pompki akcesoryjnej mnie przeraĹźa, duĹźo z tym dĹubania.
Pomógł: 15 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 810 Skąd: opole
Wysłany: Nie Kwi 20, 2014 15:02
A na pewno dobrze zamontowaĹeĹ? Bo ja stawiam krate browca Ĺźe Ĺşle. SprawdĹş czy aby dobrze siedzi ta blaszka, w wyciÄciu na prÄcie w pompie. Ta pompa to jest prymityw jak cholera, zwykĹa cewka z przerywaczem. Zestawy naprawcze to sÄ zwykĹe przerywacze, jakby siÄ pokombinowaĹo to i taki od kierunkowskazĂłw by siÄ pewnie dobraĹo.
WrzuÄ foty jak masz zamontowany ten zestaw naprawczy to powiem co poprawiÄ.
TeĹź za pierwszym razem Ĺşle zamontowaĹem zestaw naprawczy - nie trafiĹem w wyciÄcie i nie chodziĹo. Potem zastosowaĹem patent z diodÄ prostowniczÄ - efekt spalony przekaĹşnik. A zrobiĹem dokĹadnie tak jak w instrukcji z forum afrika. Jest jeszcze mo?liwoĹÄ, Ĺźe pompa siÄ zatarĹa, ale jeĹli wykonuje jeden ruch to raczej nie.
Problem siÄ rozwiÄ zaĹ (przynajmniej na razie), ale nie wiem jak
PodĹÄ czyĹem dzisiaj rano pompÄ bezpoĹrednio pod aku i zaczÄĹa pompowaÄ. Przecieram oczy ze zdziwienia, moĹźe padĹo coĹ innego po drodze. PodĹÄ czyĹem z powrotem wtyczkÄ jak byĹa, odpalam moto, a pompa chodzi.
MoĹźe wtyczka siÄ sama poluzowaĹa, ale dlaczego pompa robiĹa wtedy jeden ruch?
MoĹźe coĹ nie tak z pompÄ , potrzebowaĹa czasu Ĺźeby siÄ ogarnÄ Ä?
W jaki sposĂłb powinna chodziÄ pompa z benzynÄ ? Na sucho cyka caĹy czas, a po podĹÄ czeniu paliwa robi wyraĹşne 'cyk' raz na 2-3 sekundy. To jest normalne zachowanie?
Pomógł: 16 razy Wiek: 59 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 674 Skąd: Wilkowyja
Wysłany: Pon Kwi 21, 2014 19:22
Pompa tak wĹaĹnie dziaĹa , kiedy nie ma paliwa cyka raz za razem aĹź zaciÄ gnie paliwo . Kiedy juĹź ma benzynÄ i powstanie ciĹnienie znikome przed gaĹşnikiem , a powstanie bo pĹywak po napeĹnieniu komory pĹywakowej zamknie dopĹyw paliwa . Wtedy pompa przestanie pompowaÄ (cykaÄ) aĹź do spadku ciĹnienia przed gaĹşnikiem .
Pompa w naszych motorkach ma za zadnie utrzymywaÄ rĂłwne ciĹnienie przed gaĹşnikiem , to zapewnia rownÄ pracÄ silnika , bez wzglÄdu ile masz paliwa w zbiorniku
DziÄki wielkie za pomoc. Jeszcze ostatnie pytanie. Z pompy idzie jeden przewĂłd w dóŠmotocykla (jakieĹ odpowietrzenie?). Gdzie on ma wychodziÄ i do czego on?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum