Wysłany: Nie Lip 07, 2013 15:13 Jeden gar nie gada.
Witam.
Honda przestała gadać na jeden gar. Sprawdziłem iskrę, jest. Podmieniłem świece z drugim cylindrem, bez zmian. Zawory sprawdzone, membrany całe, synchro teoretyczne zrobione na tyle ile się dało. Od czasu do czasu na wyższych obrotach szarpnie drugim cylindrem i to wszystko. Spędzilem dwa dni na dłubaninie przy devilce i brakło mi już pomysłów. Jakieś sugestie?
Pomógł: 16 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 674 Skąd: Wilkowyja
Wysłany: Nie Lip 07, 2013 18:20
Sprawdź , czy jest paliwo w gaźniku (komorze pływaka) tego cylindra co nie pali . Odkręć tą śrubkę co jest do spuszczania benzynki w dole komory pływaka , jeśli nic nie wyleci to wiadomo coś się zatkało , może zaworek iglicowy pływaka albo coś innego , trzeba sprawdzić . Jeśli będzie paliwo to sam nie wiem , może gdzieś dalej w co wątpię . Wszystko inne sprawdziłeś więc nic innego mi do głowy nie przychodzi .
Oki, jutro sprawdzę czy jest paliwo w komorze. Jeśli jest to znaczy że nie jest podawane dalej. Świece nie były zalane, więc pewnie jest problem w dostarczeniu paliwa z gaźnika do cylindra. Nie wiem jednak co i jak to zdjagnozować. Zabawy cd...
Na wyższych obrotach nie odpala, tylko tyrpnie cylindrem kilka razy na minutę. Jak to nie będzie gaźnik, to muszę jeszcze sprawdzić kompresję, może zawory szlak trafił?
Pomógł: 6 razy Wiek: 45 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 829 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Lip 08, 2013 07:37
Miałem taki objaw i okazało się po krótkim czasie że to wina pompy która klękła. Może to wina pompy jeśli już ma swoje lata świetności za sobą.
_________________ jeszcze wcześniej MZ ETZ 150
wcześniej: Honda NT 650 V Deauville 2004r
później: Honda NT 700 V Deauville 2009r
teraz Triumph Tiger Explorer 1200
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum