Wysłany: Nie Maj 26, 2013 19:41 Chwilowe dĹawienie po dodaniu gazu
Witam.
WalczÄ z mojÄ Devi i nie mogÄ daÄ sobie rady. Otóş podczas szybszej jazdy, gdy na chwilÄ odpuszczam gaz, a nastÄpnie dodaje, silnik zostaje zduszony by po chwili przyspieszyÄ. Jak dodaje gazu super powolutku, to wszystko ok, natomiast jak dodaje normalnie to dĹawi na 2 sekundy. NadmieniÄ iĹź byĹa pÄkniÄta membrana, ktĂłrÄ wymieniĹem, zrrobiĹem teĹź synchro gaĹşnikĂłw. Przed wymianÄ membrany moto zachowywaĹ siÄ tak samo. ProszÄ o poradÄ.
Pozdrawiam, sÄ siad
SprawdziĹem dzisiaj zachowanie Hondy po zdemontowaniu pompy i... rewelacja! Moto reaguje na gaz, nic nie dĹawi. ZakupiĹem juĹź zaleconÄ pompÄ QAP, powinna dotrzeÄ w ĹrodÄ. I teraz pytanie do Andruta78, jak wyglÄ da stabilizator o ktĂłrym pisaĹeĹ i jak go zamontowaÄ w nowej pompie. I na koniec ostatnie pytanko: w oryginalnej pompce podpiÄty jest wÄĹźyk, do czego on sĹuĹźy, ewentualnie do czego prowadzi?
Pozdrawiam, SÄ siad
Pomógł: 1 raz Wiek: 50 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 491 Skąd: Opole - Gross Stein
Wysłany: Pon Maj 27, 2013 22:42
A ja mam caĹy ukĹad pompki a`la Andrut i mam czasem krĂłtkie dĹawienie, jak przy jednostajnej prÄdkoĹci na wysokim biegu redukuje o 1 lub 2 w dóŠi odkrÄcam na maxa. Krotko siÄ krztusi (nie zawsze), potem juĹź ok.
Co to moĹźe byÄ?
Schemat podĹÄ czeniowy jest na stronie, ale powiem tak do jednej nóşki podĹÄ czasz +12V (czyli + z zasilania starej pompy), do Ĺrodkowej nóşki dajesz masÄ (moĹźe byÄ od starej pompy) a na trzeciej nóşce dostajesz +5V i to wĹaĹnie podĹÄ czasz do + na nowej pompie.
Ten stabilizator trzeba przymocowaÄ do jakiegoĹ radiatora, gdyĹź doĹÄ mocno siÄ grzeje. MoĹźna na przykĹad do blachy, do ktĂłrej montowana jest pompa ale moĹźesz uĹźyÄ teĹź czegoĹ takiego: http://allegro.pl/radiato...3220986462.html
Co siÄ zaĹ tyczy wÄzyka w oryginalnej pompie to po prostu sĹuĹźy on do odprowadzania paliwa jak by Ci membrana strzeliĹa. OgĂłlnie w nowej pompie nie bÄdziesz go potrzebowaĹ
DziÄki za info. UdaĹo mi siÄ juĹź rozpracowaÄ wczeĹniej caĹy ukĹad. Niestety nie podpiÄty do koĹca gdyĹź Poczta gdzieĹ sobie wozi mojÄ przesyĹkÄ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum