Witam wszystkich
W tamtym roku udało się zdobyć uprawnienia w tym roku przymierzam się do zakupu motocykla. Stąd moja obecność na tym forum. Wybór padł na Deauville 650 (ale jeszcze waham się ku Yamaha TDM), mam nadzieję że znajdę tu wszystkie potrzebne info odnośnie sprzętu. Pozdrawiam z Zielonej Góry (jak ktoś w okolicy posiada taki sprzęt chętnie bym się spotkał bo jak na razie upatrzony model to tylko na zdjęciach widziałem)
Ostatnio zmieniony przez Zabek84 Pią Maj 03, 2013 11:08, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 825 Skąd: Sławków
Wysłany: Czw Maj 09, 2013 22:08
Cześć Zabek84
No to masz zgryza ja bym nie miał bo od paru lat jeżdżę Deauvilką choć kiedyś myśli o TDM chodziły mi po głowie. Cóż TDM ma lepsze przyspieszenie, wyższą prędkość max, wygląd bardziej agresywny , ale to kwestia gustu. Deauvilka ma więcej owiewek, nie jest tak wyrywna jak Yamaha, ale ma zintegrowane kufry, w które wbrew pozorom sporo można zapakować . Mnie spala w okolicy 4.5l czyli jest motocyklem oszczednym, ma kardan i fajną ochronę przed warunkami atmosferycznymi. Powiem tak: jeśli poszukujesz motocykla łatwego w obsłudze, na wycieczki krótsze lub dłuższe, po Polsce lub dalej i nie oczekujesz specjalnie sportowych osiągów, i jako, że dosiadam Deauvilki od 7 sezonów z czystym sumieniem mogę Ci ją polecić Reszty dowiesz się z forum, pewnie w najbliższym czasie dosiądziesz obu motocykli i sam wydasz werdykt, który sprzęt bardziej Ci leży udanego wyboru i forumowania Ci życzę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum