A witam panowie. Tak jak w temacie, jest cos o czym warto wiedziec przed wymiana czujnika bocznej stopki?? dokupilem dzis uzywany, przed wiosna wypada wymienic, bo wkoncu o niej zapomne ruszajac. Pozdrawiam
Dzieki Borys, jestes w porzadku. Problem jest taki, ze stary czujnik ( ten zamontowany ) ma uciety kabel zaraz przy stopce. Sek w tym, ze teraz nie wiem gdzie wpiac ta koncowke od nowego czujnika ( gdyby byl zalozony stary to nie ma problemu, wystarczy isc po kablu )
Wiesz moze ?
P.S najlepsze zdjecia to te robione z zaskoczenia : )
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Czw Sty 24, 2013 00:53
Killu ratuj!
Z tego co pamiÄtam, kabel z czujnika leciaĹ gdzieĹ pod lewy poczÄ tek zadupka (lub ĹÄ czenie lewego boczka z zadupkiem), gdzieĹ w okolice przekaĹşnika rozrusznika.
KopaliĹmy tam pod wiatÄ przystankowÄ w Killowym Pucusiu, bo byĹ zaniemĂłgĹ czasowo z przyczyn nóşkowo-czujnikowych.
Na fiszce powinno byÄ wszystko widoczne.
Nie chce mi siÄ teraz w tej zimnicy rozkrÄcaÄ mojej Honoratki, ale to tutaj doszukiwaĹbym siÄ wtyczki z urĹźniÄtym kabelkiem, albo pustego gniazda na tÄ wtyczkÄ .
P.S. Z tego co pamiÄtam, wtyczka miaĹa trzy ĹźyĹy, a wiÄc dwa obwody - jeden odcinajÄ cy zapĹon a drugi szedĹ do lampki sygnalizacyjnej na zegarach.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Sty 26, 2013 13:35
Zgadza siÄ Borys. ByĹo tak, jak piszesz. Na fiszkach niestety nie bÄdzie niczego widaÄ, bo wiÄ zki sÄ zilustrowane bez umiejscowienia na motocyklu. Jak ktoĹ ma Haynesa, to powinno byÄ Ĺadnie narysowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum