A witam panowie. Tak jak w temacie, jest cos o czym warto wiedziec przed wymiana czujnika bocznej stopki?? dokupilem dzis uzywany, przed wiosna wypada wymienic, bo wkoncu o niej zapomne ruszajac. Pozdrawiam
Dzieki Borys, jestes w porzadku. Problem jest taki, ze stary czujnik ( ten zamontowany ) ma uciety kabel zaraz przy stopce. Sek w tym, ze teraz nie wiem gdzie wpiac ta koncowke od nowego czujnika ( gdyby byl zalozony stary to nie ma problemu, wystarczy isc po kablu )
Wiesz moze ?
P.S najlepsze zdjecia to te robione z zaskoczenia : )
Pomógł: 10 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Czw Sty 24, 2013 00:53
Killu ratuj!
Z tego co pamiętam, kabel z czujnika leciał gdzieś pod lewy początek zadupka (lub łączenie lewego boczka z zadupkiem), gdzieś w okolice przekaźnika rozrusznika.
Kopaliśmy tam pod wiatą przystankową w Killowym Pucusiu, bo był zaniemógł czasowo z przyczyn nóżkowo-czujnikowych.
Na fiszce powinno być wszystko widoczne.
Nie chce mi się teraz w tej zimnicy rozkręcać mojej Honoratki, ale to tutaj doszukiwałbym się wtyczki z urżniętym kabelkiem, albo pustego gniazda na tą wtyczkę .
P.S. Z tego co pamiętam, wtyczka miała trzy żyły, a więc dwa obwody - jeden odcinający zapłon a drugi szedł do lampki sygnalizacyjnej na zegarach.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sob Sty 26, 2013 13:35
Zgadza się Borys. Było tak, jak piszesz. Na fiszkach niestety nie będzie niczego widać, bo wiązki są zilustrowane bez umiejscowienia na motocyklu. Jak ktoś ma Haynesa, to powinno być ładnie narysowane.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum