A jakÄ masz oponÄ na przodzie zasada jest raczej taka, Ĺźe obie opony powinny byÄ takie same.
P.S.
Zwyczajowo jest przyjÄte przywitaÄ siÄ w powitalni zanim napiszesz pierwszego posta
kolego doĹÄ czyĹeĹ 27.12.2010 i teraz piszesz pierwszego posta moĹźe wpierw warto byĹo siÄ przywitac a co do opony to ja mam z tyĹu Metzeler z6 i jest to bardzo dobra opona zamierzam takÄ kupic na przĂłd bo teraz mam Dunlop sport max ktĂłra siÄ pomaĹu koĹczy
_________________ Yamaha FJR 1300
pikonrad Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 410 Skąd: Toruń
Wysłany: Pon Lip 09, 2012 14:58
Gdyby kolega rozejrzaĹ siÄ, to jest wÄ tek o oponach regularnie waĹkowany od 3 miesiÄcy. Jak kolega go zgĹÄbi, a jego ciekawoĹÄ w temacie nie zostanie wyczerpana, proszÄ zadawaÄ bardziej precyzyjne pytania. Rozwijanie drugiego wÄ tku wydaje siÄ byÄ bezcelowe.
Gdyby kolega rozejrzaĹ siÄ, to jest wÄ tek o oponach regularnie waĹkowany od 3 miesiÄcy. Jak kolega go zgĹÄbi, a jego ciekawoĹÄ w temacie nie zostanie wyczerpana, proszÄ zadawaÄ bardziej precyzyjne pytania. Rozwijanie drugiego wÄ tku wydaje siÄ byÄ bezcelowe.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Lip 18, 2012 09:14
Lerek, koledzy majÄ racjÄ Po pierwsze, to witam CiÄ i zapraszam do powitalni.
lerek napisał/a:
A jakÄ masz oponÄ na przodzie zasada jest raczej taka, Ĺźe obie opony powinny byÄ takie same.
Nie tak do koĹca. Ja tylko dwa razy miaĹem u siebie opony do kompletu. Zasada jest raczej taka, Ĺźeby przednia opona miaĹa wiÄcej moĹźliwoĹci, niĹź tylna. UĹlizgi tyĹu, to nic strasznego. Na uĹlizg przodu nic nie poradzisz. Albo motocykl sam siÄ wyratuje, albo nie... A jeĹli nie, to kuku, bo ryzyko oberwania motocyklem po zatrzymaniu jest znacznie wiÄksze. Zatem lepiej ĹlizgaÄ siÄ tyĹem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum