Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 19:53 Valdek NTV XX ST Wita wszystkich .
[i]Witam wszystkich serdecznie nazywam siÄ Waldek mam 38 lat Ĺźona cĂłrka jakaĹ firma pasjonat motocykli , byĹem tu kiedyĹ na starym forum jak miaĹem kilka lat temu NTV-kÄ teraz .... Wracam chyba do niej heh )
A mianowicie noszÄ siÄ z zamiarem kupienia Duvillea ,mam nawet coĹ na oku , a od czasu mojej NTV Revere z 1992 roku Ĺlicznej , wiernej wiele siÄ zmieniĹo .
NTV zostaĹa sprzedana a po 2 latach wrĂłciĹa do mnie !!! Poprostu jÄ odkupiĹem zajeĹźdĹźonÄ zaniedbanÄ odbudowaĹem i .... juĹź siÄ miaĹem niÄ cieszyÄ jako drugim moto! ???!!! lecz przyjechaĹ kolega i mi jÄ ZABRAĹ!!!! Ĺwinia jeden! oczywiĹcie zapĹaciĹ adekwatnie do stanu i wĹoĹźonej pracy ja zaĹ wtedy jeĹşdĹşiĹem (do dziĹ jeĹźdÄ) xx-em 1100 SC35 co pomimo potÄĹźnych osiÄ gĂłw nijak siÄ ma do wygody podróşowania , turystyki motocyklowej itd .. Pozycja za kierownicÄ na dĹugie trasy jest raczej niewygodna ... NastÄpnie w mojej stajni jest teĹź Honda ST 1100 Pan European z 1993 roku najlepsza chyba maszyna w ktĂłrej najlepiej zaprojektowano oddanie mocy by poprawiÄ komfort nie osiÄ gi .
A teraz po spotkaniu z kolegÄ z Fr ktĂłry mnie Duvillem odwiedziĹ .. wrĂłciĹo uczucie do tego moto hmmm nieduĹźa moc , komfort , spokojna cicha praca silnika , pozwalajÄ ca siÄ delektowaÄ otoczeniem niskie zuĹźycie paliwa ... Hmm CiÄ gnie wilka do lasu a stara miĹoĹc nie rdzewieje po latach latania z ĹredniÄ prÄdkosciÄ 190 km/h chcÄ spokoju ciszy i tego co daje NTV .. tego czego czĹowiek nie zrozumie nie majÄ c innych potÄĹźnych ( mĂłj xx ma 188 km) maszyn ktĂłrymi jazda oznacza wojnÄ za kaĹźdym razem kiedy miÄdzy nogami jest Bak ..
Pozdrawiam [/i]
_________________ Lepiej na Hondzie niż na wielbłądzie bo wielbłąd turysta nie lata 300 ?? ...1100xx heh )
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 10:56
Witam znowu
Co do tego Iksa, to powiedz mi proszÄ, jak to, to winkluje!? Da siÄ tym coĹ skuteczniej polataÄ, czy nie za bardzo, bo róşnie o tym mĂłwiÄ .
Co do wygody, to miaĹem okazjÄ do zbliĹźenia z XXem, ale z jazdy nie skorzystaĹem. Niemniej jednak wydaĹ mi siÄ wygodniejszy od NTV... Prawda jest jednak taka, Ĺźe wszystko wychodzi w czasie jazdy
Co do tego Iksa, to powiedz mi proszÄ, jak to, to winkluje!? Da siÄ tym coĹ skuteczniej polataÄ, czy nie za bardzo, bo róşnie o tym mĂłwiÄ .
Co do wygody, to miaĹem okazjÄ do zbliĹźenia z XXem, ale z jazdy nie skorzystaĹem. Niemniej jednak wydaĹ mi siÄ wygodniejszy od NTV... Prawda jest jednak taka, Ĺźe wszystko wychodzi w czasie jazdy
PozdRR
Powiem tak xx a ntv to dwa róşne motocykle 2 gary v-ka i 4 rzÄ d moc koĹo 50 koni miÄkko oddawana i 164 konie seryje xx-a ktĂłre po odkrÄceniu manetki i przekroczeniu 4 tyĹ w obrotach chcÄ zabraÄ ciÄ do nieba. xx jest bardzo stabilnym duĹźym motocyklem ale nie jest stworzony do pyrkania tym 90km/h , tam 160 jest tak naturalne jak 90 ntv-kÄ a w zakrÄtach zaleĹźy jak potrafisz jeĹşdĹşiÄ moĹźesz kĹaĹÄ go aĹź zacznÄ siÄ zapinaÄ podnóşki mĂłj ma do tego 188 koni co przy stawianiu go na koĹo robi to tylko z gazu hmm .. MajÄ c NTV-kÄ tÄskniĹem do mocy do dzwiÄku rzÄdĂłwki majÄ c teraz kilka motocykli wiem Ĺźe frajdÄ daje MI turystyka motocyklowa spokojna i cicha , dlatego tego xx z yoshimurÄ ktĂłrego posiadam mi nie leĹźy pomimo Ĺźe potrafiÄ nim jeĹşdĹşiÄ 3 paczki i wiÄcej i spÄdziĹem na nim kilka tyĹ . km . w jednym podejĹciu wolÄ St-ka bo jest super wygodny a do Ntv-ki najzwyczajniej tÄsknie heh ) ..
_________________ Lepiej na Hondzie niż na wielbłądzie bo wielbłąd turysta nie lata 300 ?? ...1100xx heh )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum