Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 18:53 Valdek NTV XX ST Wita wszystkich .
[i]Witam wszystkich serdecznie nazywam się Waldek mam 38 lat żona córka jakaś firma pasjonat motocykli , byłem tu kiedyś na starym forum jak miałem kilka lat temu NTV-kę teraz .... Wracam chyba do niej heh )
A mianowicie noszę się z zamiarem kupienia Duvillea ,mam nawet coś na oku , a od czasu mojej NTV Revere z 1992 roku ślicznej , wiernej wiele się zmieniło .
NTV została sprzedana a po 2 latach wróciła do mnie !!! Poprostu ją odkupiłem zajeżdżoną zaniedbaną odbudowałem i .... już się miałem nią cieszyć jako drugim moto! ???!!! lecz przyjechał kolega i mi ją ZABRAŁ!!!! Świnia jeden! oczywiście zapłacił adekwatnie do stanu i włożonej pracy ja zaś wtedy jeźdźiłem (do dziś jeżdę) xx-em 1100 SC35 co pomimo potężnych osiągów nijak się ma do wygody podróżowania , turystyki motocyklowej itd .. Pozycja za kierownicą na długie trasy jest raczej niewygodna ... Następnie w mojej stajni jest też Honda ST 1100 Pan European z 1993 roku najlepsza chyba maszyna w której najlepiej zaprojektowano oddanie mocy by poprawić komfort nie osiągi .
A teraz po spotkaniu z kolegą z Fr który mnie Duvillem odwiedził .. wróciło uczucie do tego moto hmmm nieduża moc , komfort , spokojna cicha praca silnika , pozwalająca się delektować otoczeniem niskie zużycie paliwa ... Hmm Ciągnie wilka do lasu a stara miłośc nie rdzewieje po latach latania z średnią prędkoscią 190 km/h chcę spokoju ciszy i tego co daje NTV .. tego czego człowiek nie zrozumie nie mając innych potężnych ( mój xx ma 188 km) maszyn którymi jazda oznacza wojnę za każdym razem kiedy między nogami jest Bak ..
Pozdrawiam [/i]
_________________ Lepiej na Hondzie niż na wielbłądzie bo wielbłąd turysta nie lata 300 ?? ...1100xx heh )
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 09:56
Witam znowu
Co do tego Iksa, to powiedz mi proszę, jak to, to winkluje!? Da się tym coś skuteczniej polatać, czy nie za bardzo, bo różnie o tym mówią.
Co do wygody, to miałem okazję do zbliżenia z XXem, ale z jazdy nie skorzystałem. Niemniej jednak wydał mi się wygodniejszy od NTV... Prawda jest jednak taka, że wszystko wychodzi w czasie jazdy
Co do tego Iksa, to powiedz mi proszę, jak to, to winkluje!? Da się tym coś skuteczniej polatać, czy nie za bardzo, bo różnie o tym mówią.
Co do wygody, to miałem okazję do zbliżenia z XXem, ale z jazdy nie skorzystałem. Niemniej jednak wydał mi się wygodniejszy od NTV... Prawda jest jednak taka, że wszystko wychodzi w czasie jazdy
PozdRR
Powiem tak xx a ntv to dwa różne motocykle 2 gary v-ka i 4 rząd moc koło 50 koni miękko oddawana i 164 konie seryje xx-a które po odkręceniu manetki i przekroczeniu 4 tyś w obrotach chcą zabrać cię do nieba. xx jest bardzo stabilnym dużym motocyklem ale nie jest stworzony do pyrkania tym 90km/h , tam 160 jest tak naturalne jak 90 ntv-ką a w zakrętach zależy jak potrafisz jeźdźić możesz kłaść go aż zaczną się zapinać podnóżki mój ma do tego 188 koni co przy stawianiu go na koło robi to tylko z gazu hmm .. Mając NTV-kę tęskniłem do mocy do dzwięku rzędówki mając teraz kilka motocykli wiem że frajdę daje MI turystyka motocyklowa spokojna i cicha , dlatego tego xx z yoshimurą którego posiadam mi nie leży pomimo że potrafię nim jeźdźić 3 paczki i więcej i spędziłem na nim kilka tyś . km . w jednym podejściu wolę St-ka bo jest super wygodny a do Ntv-ki najzwyczajniej tęsknie heh ) ..
_________________ Lepiej na Hondzie niż na wielbłądzie bo wielbłąd turysta nie lata 300 ?? ...1100xx heh )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum