Witajcie,
PotrzebujÄ wymiarĂłw blaszki do mocowania uniwersalnej krĂłtkiej szybki. MĂłgĹ by ktoĹ z wymiarowaÄ poniĹźszy obrazek.
Mam nadajÄ cy siÄ kawaĹek kwasĂłwki a szkoda mi pĹaciÄ 50 czy 100 zĹ za kit mocujÄ cy.
PoniĹźej blaszka o ktĂłrej mowa. OczywiĹcie nie musi byÄ taka sama.
ByĹ bym niezmiernie wdziÄczny gdyby ktoĹ z forum zmierzyĹ swoje mocowanie.
Teoretycznie mĂłgĹbym przymierzyÄ szybkÄ i wykonaÄ szablon - jednak to upierdliwa ostatecznoĹÄ.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 15:10
Wymiary musisz sobie dobraÄ do swojej wĹasnej szyby... A caĹa szyba razem z mocowaniami bÄdzie kosztowaĹa 100zĹ... Same mocowania pewnie jakieĹ 20zĹ.
Pomógł: 16 razy Wiek: 59 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 674 Skąd: Wilkowyja
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 15:32
Tak wĹaĹciwie to masz szablon gotowy na swoim zdjÄciu , ewentualnie zmierzyĹem odlegĹoĹÄ miÄdzy otworami , ktĂłre wypadajÄ na szybie (mierzone od promienia otworu ) jest to ok 43mm .
Wymiary musisz sobie dobraÄ do swojej wĹasnej szyby... A caĹa szyba razem z mocowaniami bÄdzie kosztowaĹa 100zĹ... Same mocowania pewnie jakieĹ 20zĹ.
Niestety nie... koszt samego mocowania to 50 zĹ + Ĺruby tĹumiÄ ce 5 zĹ za szt (potrzebujÄ 4) do tego przesyĹka za mocowanie i Ĺruby dajÄ okrÄ gĹÄ stĂłwkÄ
ARTURO napisał/a:
Tak wĹaĹciwie to masz szablon gotowy na swoim zdjÄciu , ewentualnie zmierzyĹem odlegĹoĹÄ miÄdzy otworami , ktĂłre wypadajÄ na szybie (mierzone od promienia otworu ) jest to ok 43mm .
Co do mojego pytania - napisze inaczej. Nie znam orientacyjnej wielkoĹci tej blaszki
ProszÄ udostÄpnijcie wymiary A; B; C z resztÄ spokojnie dam sobie rade.
Bo zdjÄcie ktĂłre daĹem wczeĹniej nie jest wykonane w skali 1:1 (zresztÄ nie mam takiego)
Kolego ja mam takÄ blaszkÄ teĹź od szyby uniwersalnej trochÄ siÄ róşni jeĹli interesujÄ CiÄ jej wymiary to daj znaÄ.
pikonrad Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 410 Skąd: Toruń
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 19:30
Damian,
zmierz sobie odlegĹoĹÄ pomiÄdzy otworami, nastÄpnie powiÄksz zdjÄcie do takiego wymiaru aby na ekranie odlegĹoĹÄ pomiÄdzy otworami byĹa taka jak trzeba, nastÄpnie zmierz interesujÄ ce CiÄ odlegĹoĹci.
Poza tym te wymiary o ktĂłre pytasz sÄ drugorzÄdne istotna jest tylko odlegĹoĹÄ pomiÄdzy otworami, pozostaĹe wymiary moĹźesz zrobiÄ na oko, gdyĹź nic nie stoi na przeszkodzie aby blaszka byĹa trochÄ dĹuĹźsza, czy teĹź krĂłtsza.
Wystarczy wydrukowaÄ i szablon gotowy. Linia przerywana to linia (teoretycznego- ja nie giÄ Ĺem) giÄcia. Wiadomo mocowanie moĹźe róşniÄ siÄ w zaleĹźnoĹci od uĹźytej owiewki trzeba mieÄ to na uwadze. Ja swojÄ blaszkÄ wykonaĹem z kwasĂłwki 1,5mm i wypolerowaĹem. Jak skoĹczÄ skĹadaÄ przĂłd wstawiÄ zdjÄcia jak to wyglÄ da na maszynie
Licencja na projekt: RĂłbta co chceta, ale pamiÄtajcie bez kasiory!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum