Wysłany: Wto Paź 25, 2011 21:15 Deauvill-ka czy BMW R850R ?
szesc wszystkim
zarzuce pytanie, jestem nowy w tym temacie ( motory) zamierzam kupic moto dla 2 osob do turystyki.
Zatem pytam ktore z tych 2 moto jest hmm lepsze, spokojniejsze lub inaczej dla poczatkujacego?
_________________ never follow the glider!
be a pilot not passenger!
Pomógł: 15 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 810 Skąd: opole
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 23:40
Przede wszystkim musisz zadaÄ sobie pytanie czy klekot bmw nie bÄdzie ci przeszkadzaĹ, motocykle bmw jak nie klekoczÄ to albo sÄ zepsute albo nikt ich jeszcze nie odpaliĹ.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 00:01
ZaczynajÄ c przygodÄ z motocyklem, wolaĹbym nie mieÄ cylindrĂłw po bokach, albo przynajmniej zaopatrzyÄ siÄ w porzÄ dne gmole. Poza tym, jest to pewien dyskomfort w mieĹcie. Deauville ma na trasy kufry i szybÄ na wyposaĹźeniu.
Moim zdaniem do takiego zastosowania, ze wzglÄdĂłw praktycznych 2:0 dla deauville.
Przepraszam , o czym Ty piszesz ??? Jedynym mankamentem to sÄ styki w pompie paliwa , nic innego siÄ nie powtarza . Jak siÄ pilnuje serwisu to moto siÄ odwdziÄcza
_________________ Honda Gold Wing GL 1800A
Pomagam w uzyskaniu odszkodowania dla osób poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych !!!
Dawid, kemadat, chyba pytal o serwisowanie BMW, bo w Devilce tak jak napisales. A przypuszczam ze serwis Devilki bedzie sporo tanszy niz BMW (ostatnio kumpel skrzynie robil w R1100RS. Widzialem ze rachunek go zabolal )no ale jezdzic trzeba
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 10:34
W czym by nie padĹa skrzynia, to rachunek bÄdzie bolaĹ Tyle, Ĺźe w BMW moĹźna wyjÄ Ä samÄ skrzyniÄ a w wiÄkszoĹci motocykli trzeba kroiÄ silnik
_________________ Pucuś
grzegrzol Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 396 Skąd: LONDON
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 11:29
OdgĹosy beemy faktycznie mogÄ troszku denerwowaÄ ale da siÄ przyzwyczaiÄ. Na poczÄ tek radziĹbym przymierzyÄ siÄ do obu motocykli aby mieÄ porĂłwnanie ktĂłra pozycja Ci bardziej odpowiada. Przedni telelewer beemy sprawia, Ĺźe zachowuje siÄ ona inaczej przy hamowaniu niĹź motocykle ze zwykĹymi teleskopami (wedĹug mnie na plus dla beemy). Devi ma w standardzie owiewki i kufry, ktĂłre trzeba by dokupiÄ do beemy ale kufry w dewi sÄ maĹej pojemnoĹci i nie da siÄ ich zdjÄ Ä(moĹźna dokupiÄ wiÄksze kufry do devi ale nie jest to tanie i przeszkadzajÄ przy jeĹşdzie w korkach). Silniki w obu motocyklach to sprawdzone konstrukcje i nie majÄ powaĹźniejszych wad.
pikonrad Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 410 Skąd: Toruń
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 13:02
ZadajÄ c takie pytanie na formum NTV i Devi oczywistym jest, Ĺźe kaĹźdy Ci odpowie, abyĹ wybraĹ Devi. Obiektywnie rzecz ujmujÄ c, na tyle ile potrafiÄ z pozycji jeĹşdĹşca NTVki byÄ obiektywnym, to:
1. Obydwa moto wydajÄ siÄ byÄ niepsujÄ ce, ale jeĹli juĹź, to drogie w naprawie. Zatem waĹźne na co trafisz.
2. WyglÄ dajÄ dramatycznie inaczej - wiÄc sam decydujesz, my nie wymyĹlimy, co Tobie siÄ podoba.
3. Obydwa speĹniajÄ Twoje zaĹoĹźenia uĹźywalnoĹci - duĹźo miasta czasem turystyka.
4. BrzmiÄ zupeĹnie inaczej - nie wiemy co lubisz - wybraÄ musisz sam
5. SprawdĹş jak Ci siÄ siedzi na moto - tego rĂłwnieĹź za Ciebie nie zrobimy.
A jak juĹź kupisz tÄ Devi, podziel siÄ wraĹźeniami.
[ Dodano: Sro PaĹş 26, 2011 12:08 ]
A co do linku, byÄ moĹźe wszystko jest ok, ale dla mnie jeĹli ktoĹ robi perĹÄ ze sprzÄta i po roku sprzedaje to wlÄ cza mi siÄ alarm. Popytaj na jakichĹ forach BMW czy sprzÄt jest im znany. To ogĹoszenie juĹź sporo wisi, wydaje mi siÄ, Ĺźe widziaĹem je jakiĹ miesiÄ c temu.
Dzieki wielkie za wszelkie sugestie i komentarze.
Na moto jezdzilem raz a teraz robie kat A bo dopadl mnie kryzys wieku sredniego
Tak ze dosiade obu i sprawdze na tyle na ile to potrafie.
pozrdr
Kemadat
_________________ never follow the glider!
be a pilot not passenger!
Pomógł: 8 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 928 Skąd: Opole ZWM
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 20:35
Mnie teĹź czasami nachodzÄ myĹli o BMW - zwĹaszcza jak spotkam sie z Tomeczkiem151 i powiem tylko tyle nie kupuj R850R weĹş sobie od razu R1150R. R850 to praktycznie biaĹy kruk wiec serwis zawsze zaboli, do R1150 czÄĹci zawsze znajdziesz z demobilu
A najlepiej weĹş kup Devi i nie bÄdziesz musiaĹ szukaÄ Ĺźadnych czÄĹci
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum