Wysłany: Wto Paź 25, 2011 20:15 Deauvill-ka czy BMW R850R ?
szesc wszystkim
zarzuce pytanie, jestem nowy w tym temacie ( motory) zamierzam kupic moto dla 2 osob do turystyki.
Zatem pytam ktore z tych 2 moto jest hmm lepsze, spokojniejsze lub inaczej dla poczatkujacego?
_________________ never follow the glider!
be a pilot not passenger!
Pomógł: 15 razy Wiek: 35 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 810 Skąd: opole
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 22:40
Przede wszystkim musisz zadać sobie pytanie czy klekot bmw nie będzie ci przeszkadzał, motocykle bmw jak nie klekoczą to albo są zepsute albo nikt ich jeszcze nie odpalił.
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Wto Paź 25, 2011 23:01
Zaczynając przygodę z motocyklem, wolałbym nie mieć cylindrów po bokach, albo przynajmniej zaopatrzyć się w porządne gmole. Poza tym, jest to pewien dyskomfort w mieście. Deauville ma na trasy kufry i szybę na wyposażeniu.
Moim zdaniem do takiego zastosowania, ze względów praktycznych 2:0 dla deauville.
Przepraszam , o czym Ty piszesz ??? Jedynym mankamentem to są styki w pompie paliwa , nic innego się nie powtarza . Jak się pilnuje serwisu to moto się odwdzięcza
_________________ Honda Gold Wing GL 1800A
Pomagam w uzyskaniu odszkodowania dla osób poszkodowanych w wypadkach komunikacyjnych !!!
Dawid, kemadat, chyba pytal o serwisowanie BMW, bo w Devilce tak jak napisales. A przypuszczam ze serwis Devilki bedzie sporo tanszy niz BMW (ostatnio kumpel skrzynie robil w R1100RS. Widzialem ze rachunek go zabolal )no ale jezdzic trzeba
_________________ Były: Mińsk 125, 1989, NT 650V, 2000
Teraz: XL700V, 2008
http://www.dkms.pl/ - Fundacja Dawców Komórek Macierzystych
Pomógł: 50 razy Wiek: 36 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 09:34
W czym by nie padła skrzynia, to rachunek będzie bolał Tyle, że w BMW można wyjąć samą skrzynię a w większości motocykli trzeba kroić silnik
_________________ Pucuś
grzegrzol Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 396 Skąd: LONDON
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 10:29
Odgłosy beemy faktycznie mogą troszku denerwować ale da się przyzwyczaić. Na początek radziłbym przymierzyć się do obu motocykli aby mieć porównanie która pozycja Ci bardziej odpowiada. Przedni telelewer beemy sprawia, że zachowuje się ona inaczej przy hamowaniu niż motocykle ze zwykłymi teleskopami (według mnie na plus dla beemy). Devi ma w standardzie owiewki i kufry, które trzeba by dokupić do beemy ale kufry w dewi są małej pojemności i nie da się ich zdjąć(można dokupić większe kufry do devi ale nie jest to tanie i przeszkadzają przy jeździe w korkach). Silniki w obu motocyklach to sprawdzone konstrukcje i nie mają poważniejszych wad.
pikonrad Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 410 Skąd: Toruń
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 12:02
Zadając takie pytanie na formum NTV i Devi oczywistym jest, że każdy Ci odpowie, abyś wybrał Devi. Obiektywnie rzecz ujmując, na tyle ile potrafię z pozycji jeźdźca NTVki być obiektywnym, to:
1. Obydwa moto wydają się być niepsujące, ale jeśli już, to drogie w naprawie. Zatem ważne na co trafisz.
2. Wyglądają dramatycznie inaczej - więc sam decydujesz, my nie wymyślimy, co Tobie się podoba.
3. Obydwa spełniają Twoje założenia używalności - dużo miasta czasem turystyka.
4. Brzmią zupełnie inaczej - nie wiemy co lubisz - wybrać musisz sam
5. Sprawdź jak Ci się siedzi na moto - tego również za Ciebie nie zrobimy.
A jak już kupisz tą Devi, podziel się wrażeniami.
[ Dodano: Sro Paź 26, 2011 12:08 ]
A co do linku, być może wszystko jest ok, ale dla mnie jeśli ktoś robi perłę ze sprzęta i po roku sprzedaje to wlącza mi się alarm. Popytaj na jakichś forach BMW czy sprzęt jest im znany. To ogłoszenie już sporo wisi, wydaje mi się, że widziałem je jakiś miesiąc temu.
Dzieki wielkie za wszelkie sugestie i komentarze.
Na moto jezdzilem raz a teraz robie kat A bo dopadl mnie kryzys wieku sredniego
Tak ze dosiade obu i sprawdze na tyle na ile to potrafie.
pozrdr
Kemadat
_________________ never follow the glider!
be a pilot not passenger!
Pomógł: 8 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 928 Skąd: Opole ZWM
Wysłany: Sro Paź 26, 2011 19:35
Mnie też czasami nachodzą myśli o BMW - zwłaszcza jak spotkam sie z Tomeczkiem151 i powiem tylko tyle nie kupuj R850R weź sobie od razu R1150R. R850 to praktycznie biały kruk wiec serwis zawsze zaboli, do R1150 części zawsze znajdziesz z demobilu
A najlepiej weź kup Devi i nie będziesz musiał szukać żadnych części
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum