Pasuje siÄ przywitaÄ, choÄ jak narazie motĂłr nie kupiony:/ Prawko zdane, wiec zaczÄ Ĺem szukaÄ czegoĹ i chciaĹbym coĹ kupiÄ po dobrej cenie w zimie.
NaczytaĹem sie juĹź o wadach i zaletach v-twina, deauvillki (moĹźna to odmieniaÄ?). Dla mnie wady - tudzieĹź podobno nuda podczas jazdy - raczej wadami nie sÄ , bo pewnie jak na pierwszy motĂłr to i tak charakterystyka pracy mnie spokojnie zadowoli.
Szukam motoru do nie stania w korku, codziennej jazdy i weekendowych wypadĂłw gdzieĹ w spokojne bieszczady.
PoczÄ tkowo rozglÄ daĹem siÄ za transalpem. Jedyne co mi w nim nie pasuje, to ĹaĹcuch. 500zĹ napÄd do niego Po za tym to piÄkne i polecane enduro (w sam raz na naszÄ sieÄ autostrad w polsce ). BudĹźet to okoĹo 7kzĹ. JeĹli polecacie coĹ innego, to dziÄki za opinie.
Czy tak czy tak widze, Ĺźe trzeba raczej trzeba gdzieĹ pojechaÄ i oglÄ daÄ coĹ w polsce, bo na podkarpaciu cieĹźko o taki sprzÄt. A jeĹli jest, to cena tak sobie ;p
Pytanie na szybko: widziaĹ ktoĹ kiedyĹ deauville z ugiÄtÄ ramÄ ? Czy raczej przy takiej iloĹci plastikĂłw to siÄ nie zdarza?
Zalezy gdzie zamierzasz wiecej czasu spedzac na moto. Jesli asfalt to Devilka jest dobrym wyborem i nudy podczas jazdy nie ma. Nawet po torze mozna nia pojezdzic, chociaz ogrom plastikow troche dziala na podswiadomosc i odrobine paralizuje przed checia zbyt wielkich zlozen. Na miasto na 100% sie sprawdz i nie ma problemow z przeciskaniem sie w korkach.
Trampek tez jest fajny, szczegolnie jesli masz chec polatac lesnymi drozkami czy wdepnac na jakies bezdroza (mnie coraz bardziej tam ciagnie ). No tylko ten lancuch jak sam zauwazyles
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Paź 20, 2011 19:39
Siema!
JeĹźeli masz na myĹli arty z motogenu, to co raz czÄĹciej odnoszÄ wraĹźenie, Ĺźe mogÄ je sobie w buty wsadziÄ. Ich recenzje co raz czÄĹciej sÄ pisane tak, jakby redaktor w ogĂłle nie siedziaĹ na sprzÄcie poddawanym recenzji. OprĂłcz opierania siÄ na domysĹach, zamiast faktach, redakcja miewa w zwyczaju myliÄ dane, serwowaÄ sprzeczne informacje i bardziej skupiaÄ siÄ na opisywaniu wszystkiego dookoĹa, zamiast samego obiektu zainteresowania. Deauville'a moim zdaniem to nie ominÄĹo.
Devi na pewno nie jest motocyklem nudnym. MoĹźe i przewidywalnym, ale z pewnoĹciÄ ma do zaoferowania tysiÄ c razy wiÄcej, niĹź redaktor potrafiĹ z niej wydobyÄ. Opieranie siÄ na samych danych katalogowych nie ma racji bytu.
JeĹźeli szukasz taĹszej alternatywy, to za takie pieniÄ dze moĹźna wyszarpaÄ juĹź naprawdÄ wypieszczonÄ i wyposaĹźonÄ NTV. Trzeba tylko cierpliwoĹci. No i w razie jakiejĹ nieprzygody koszt doprowadzenia moto do porzÄ dnego stanu jest nieporĂłwnywalnie niĹźszy ze wzglÄdu na iloĹÄ elementĂłw plastikowych.
Skorpionwr Pomógł: 7 razy Wiek: 65 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 1935 Skąd: Przasnysz
Wysłany: Pią Paź 21, 2011 20:15
Witam.
Jak Poczekasz to moĹźe Trafisz forumowego sprzÄta. W tej chwili wiem o Devci forumowej za 8tys. ale to niech wĹaĹciciel napisze. SÄ co prawda juĹź zainteresowani tym sprzÄtem ale kto wie?
Witam serdecznie z Rzeszowa Musimy siÄ na jakieĹ spotkanie umĂłwiÄ to pogadamy o kwestii wyboru maszyny bo teĹź mnie to czeka.
JeĹli chodzi o jazdÄ na co dzieĹ, miasto czy jakiĹ krĂłtki wypad na weekendzie to celowaĹ bym w nakeda a tutaj jeĹli chcesz fajny silnik jakim jest v-twin za wielu opcji nie ma, SV 650 (ĹaĹcuch ) albo niezniszczalna NTV
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum