Dzięki za sympatyczne powitanie. Zakup NTV nie był przypadkiem, forum przeglądałem od 2 miesięcy i szukałem informacji na temat tego motocykla.
Miałem okazje oglądać na żywo motocykl kolegi bdura, a haidi dojechał chwile później. Od tego czasu NTV nie dawał mi spokoju. Na ten czas w sprzęcie mam do wymiany filtr i olej, tylnią oponę, żarówkę podświetlenia prędkościomierza i sprzęgło bo jest problem z wrzuceniem luzu.
Pozdrawiam wszystkich Paweł
[ Dodano: Pon Lip 11, 2011 14:58 ]
Ronin nie ma problemu z przymiarką do NTV, a ja z checią przymierze się do SHL M11. Kiedyś taka będzie stała w moim garażu
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 14:53
Filtr i olej powinno się wymieniać zaraz po zakupie motocykla (nie ważne, jakie są zapewnienia sprzedawcy).
A z wbijaniem luzu na pewno wystarczy wyregulować linkę sprzęgła. Przy klamce masz takie pokrętła. "Nakręć" to tak, żeby klamka miała 1-1,5 cm luźnego skoku, zanim zacznie napinać linkę i problem najprawdopodobniej ustanie (i zaoszczędzisz kilka stówek). Tylna opona, to temat rzeka a żarówki albo oryginalne, albo znacznie tańsze diody.
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Ja w tej chwili zaczynam przygodę z motocyklami. W środę zaczynam pierwszy krok czyli prawo jazdy Mój wybór padł na Hondę Deauville. Podoba mi się bardzo i sądzę, że jak na początek to dobry wybór. Zakup motocykla w zimie lub wczesną wiosną. Szczególnie gorąco witak koleg ow z Lublina i okolic. Pozdrawiam
Filtr i olej powinno się wymieniać zaraz po zakupie motocykla (nie ważne, jakie są zapewnienia sprzedawcy).
A z wbijaniem luzu na pewno wystarczy wyregulować linkę sprzęgła. Przy klamce masz takie pokrętła. "Nakręć" to tak, żeby klamka miała 1-1,5 cm luźnego skoku, zanim zacznie napinać linkę i problem najprawdopodobniej ustanie (i zaoszczędzisz kilka stówek). Tylna opona, to temat rzeka a żarówki albo oryginalne, albo znacznie tańsze diody.
PozdRR
Co do firlta i oleju to bez względu na poprzednią wymianę i tak bym teraz go wymienił.
W sprawie sprzęgła to takie dostałem polecenie od mojego znajomego który troche się na NTV zna i wile razy je serwisował. On mi go sprawdzał pod względdem techniczym
i stwierdził że sprżegło jest juz bardzo wyrobione ,nadaje się tylko do wymiany. Wole teraz wymienić niż się na samym poczatku męczyć tym sprzęgłem.
Co do żarówek to juz sprawdziłem jakie powinny byc zamontowane i takich poszukam.(12V W5W)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum