DziÄki za sympatyczne powitanie. Zakup NTV nie byĹ przypadkiem, forum przeglÄ daĹem od 2 miesiÄcy i szukaĹem informacji na temat tego motocykla.
MiaĹem okazje oglÄ daÄ na Ĺźywo motocykl kolegi bdura, a haidi dojechaĹ chwile później. Od tego czasu NTV nie dawaĹ mi spokoju. Na ten czas w sprzÄcie mam do wymiany filtr i olej, tylniÄ oponÄ, ĹźarĂłwkÄ podĹwietlenia prÄdkoĹciomierza i sprzÄgĹo bo jest problem z wrzuceniem luzu.
Pozdrawiam wszystkich PaweĹ
[ Dodano: Pon Lip 11, 2011 14:58 ]
Ronin nie ma problemu z przymiarkÄ do NTV, a ja z checiÄ przymierze siÄ do SHL M11. KiedyĹ taka bÄdzie staĹa w moim garaĹźu
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Pon Lip 11, 2011 15:53
Filtr i olej powinno siÄ wymieniaÄ zaraz po zakupie motocykla (nie waĹźne, jakie sÄ zapewnienia sprzedawcy).
A z wbijaniem luzu na pewno wystarczy wyregulowaÄ linkÄ sprzÄgĹa. Przy klamce masz takie pokrÄtĹa. "NakrÄÄ" to tak, Ĺźeby klamka miaĹa 1-1,5 cm luĹşnego skoku, zanim zacznie napinaÄ linkÄ i problem najprawdopodobniej ustanie (i zaoszczÄdzisz kilka stĂłwek). Tylna opona, to temat rzeka a ĹźarĂłwki albo oryginalne, albo znacznie taĹsze diody.
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Ja w tej chwili zaczynam przygodÄ z motocyklami. W ĹrodÄ zaczynam pierwszy krok czyli prawo jazdy MĂłj wybĂłr padĹ na HondÄ Deauville. Podoba mi siÄ bardzo i sÄ dzÄ, Ĺźe jak na poczÄ tek to dobry wybĂłr. Zakup motocykla w zimie lub wczesnÄ wiosnÄ . SzczegĂłlnie gorÄ co witak koleg ow z Lublina i okolic. Pozdrawiam
Filtr i olej powinno siÄ wymieniaÄ zaraz po zakupie motocykla (nie waĹźne, jakie sÄ zapewnienia sprzedawcy).
A z wbijaniem luzu na pewno wystarczy wyregulowaÄ linkÄ sprzÄgĹa. Przy klamce masz takie pokrÄtĹa. "NakrÄÄ" to tak, Ĺźeby klamka miaĹa 1-1,5 cm luĹşnego skoku, zanim zacznie napinaÄ linkÄ i problem najprawdopodobniej ustanie (i zaoszczÄdzisz kilka stĂłwek). Tylna opona, to temat rzeka a ĹźarĂłwki albo oryginalne, albo znacznie taĹsze diody.
PozdRR
Co do firlta i oleju to bez wzglÄdu na poprzedniÄ wymianÄ i tak bym teraz go wymieniĹ.
W sprawie sprzÄgĹa to takie dostaĹem polecenie od mojego znajomego ktĂłry troche siÄ na NTV zna i wile razy je serwisowaĹ. On mi go sprawdzaĹ pod wzglÄddem techniczym
i stwierdziĹ Ĺźe sprĹźegĹo jest juz bardzo wyrobione ,nadaje siÄ tylko do wymiany. Wole teraz wymieniÄ niĹź siÄ na samym poczatku mÄczyÄ tym sprzÄgĹem.
Co do ĹźarĂłwek to juz sprawdziĹem jakie powinny byc zamontowane i takich poszukam.(12V W5W)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum