Pomógł: 1 raz Wiek: 59 Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 13 Skąd: PAWŁOWICE
Wysłany: Sro Maj 11, 2011 21:49 Cieknie paliwo
Potrzebuje pomocy;podczas dzisiejszej jazdy musiałem przełączyć na rezerwe i problem .Na dole pod moto zwisają wężyki i z jednego kapie {ciurkiem } paliwo.Po zatankowaniu przełączyłem kranik w pozycję normalnego otwarcia i dalej cieknie ,podczas jazdy przerywa.Może macie jakiś pomysł co jest tego przyczyną.-może zawiesił się zawór przelewowy w gaźniku albo pompa ?
Dokopałem sie do świec i zonk;
-w tylnym cylindrze czarne świece,nie spala mieszanki [zalewa świece] a w przednim świece normalne
-filtr powietrza do wymiany [czarny ]
No koledzy usterka zlikwidowana a powodem wszystkiego był [ SYF ] w gaźnikach.
Ostatnio zmieniony przez Miro Wto Maj 17, 2011 12:14, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 16 razy Wiek: 58 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 674 Skąd: Wilkowyja
Wysłany: Pią Maj 13, 2011 10:49
Wszystko wskazuje na to , że zaworek pływaka nie zamyka i zalewa , ci tylni cylinder . Sprawdź , czy się zawiesił , czy coś z pływakiem
grzegrzol Pomógł: 7 razy Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 396 Skąd: LONDON
Wysłany: Pon Maj 16, 2011 23:59
Mi kiedyś podwiesił się pływak i też wyrzucał paliwo. Popukałem delikatnie w komorę pływakową i się odwiesiło. Może benzynka się wypaliła do końca, pływak opadł na sam dół i może gdzieś się zaczepił, albo przekrzywił i nie wykazuje chęci powrotu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum