Witam! Do niedawna sam poszukiwałem CB500. Troszkę tego się naoglądałem. Świetny sprzęt. Pełen szacun. Ładny wygląd, bezawaryjność, też Honda. Okazja trafiła się na bardzo zadbaną NTV'kę i gdy usłyszałem dźwięk silnika V i usiadłem na moto wątpliwości nie było. Muskularne body, ciężar, wał kardana-dla mnie same plusy. Jeżeli zapytałbyś mnie-na ten moment odpowiedź byłaby prosta-tylko NTV. Ale bierz pod uwagę, że moto jest ciężkie i nie tak łatwe w manewrowaniu jak CB500. A wspomnę jeszcze, że cebuli szukałem kierując się odpowiedziami riderów na pytanie, co by tu wybrać na pierwsze moto. Zawsze ciągneło mnie do chopperów ze względu na silnik V(jego grzmiący, "granglący" dźwięk) i kardan, ale nie pasował mi klimat low rider'a. Nie to marzenie. CB500 z kolei, mógł być ucieleśnieniem wymarzonego naked'a ale niestety nie ten silnik(wiertarka) i łańcuch... W NTV mam wszystko czego szukałem. I pomyśleć, że jeszcze ponad miesiąc temu nie wiedziałem,że coś takiego jak NTV istnieje.
joy
Wiek: 54 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 242 Skąd: Poznań/Częstochowa
Wysłany: Sob Kwi 23, 2011 02:07
Ja o NTV dowiedziałem się, gdy przeglądałem jakiś magazyn motocyklowy traktujący o sprzęcie używanym. Przeczytałem o zaletach NTV i stwierdziłem: to jest to, czego szukam! Do momentu, gdy wybrałem się kupić NTV, nigdy wcześniej nie widziałem tej maszyny na żywo. Zakup okazał się strzałem w dziesiątkę, a gazetowy opis, który wzbudził moje zainteresowanie NTV - w pełni prawdziwy. Jeżdżę NTV już sześć lat i jest mi z nią coraz lepiej! W międzyczasie miałem pokusy, by przesiąść się na BMW R1150R, potem na VFR 750, ale jednak NTV jest dla mnie wystarczająca w każdym motocyklowym aspekcie. Coraz mocniej przekonuję się, by związać się z NTV na dłużej...
Pomógł: 12 razy Wiek: 46 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 655 Skąd: Szewna
Wysłany: Sob Kwi 23, 2011 10:54
Witaj
Bierz NTV, mam już czwartą, w międzyczasie próbowałem innych sprzętów (B12. GSX750, KLX650-tego mam ciągle na błoto) i zawsze wracałem do NTV. Czuję się na tym motocyklu najlepiej, czyt. jak w domu. Szczerze, gdybym miał teraz kasę na nowe moto (z salonu) to miałbym poważny problem, żeby wybrać sprzęt podobny do NTV.
Wiem, że wydech takkoni, ale to tylko podkreśla, jak chodzą 2 baniaki.
Moja NTV także dostała u mnie już chyba dożywocie. Wczoraj machnąłem połowę motocykla na czarno, więc automatycznie stała się już niesprzedawalna, bo przecież przejechał ją walec, albo inny pociąg.
Ok, ok Killu. Tutaj:
1) jak wspomniałeś takkoni-słuchałem bez tego-normalny wydech nie pogłębia tego "pyrkania"
2) chodzi mnie bardziej o ten gwizd, który słychać nawet na filmiku. Jak na moje to wiertarka jak wszystkie nie V-ki. V to V. Jak nie V, to zawsze z lekka zalatuje wysokoobrotową wiertarką . A jedynie co mnie przypominało grangl choppera, a nie było V-ką to silnik w Kawie EN 500.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum