Witam! Do niedawna sam poszukiwaĹem CB500. TroszkÄ tego siÄ naoglÄ daĹem. Ĺwietny sprzÄt. PeĹen szacun. Ĺadny wyglÄ d, bezawaryjnoĹÄ, teĹź Honda. Okazja trafiĹa siÄ na bardzo zadbanÄ NTV'kÄ i gdy usĹyszaĹem dĹşwiÄk silnika V i usiadĹem na moto wÄ tpliwoĹci nie byĹo. Muskularne body, ciÄĹźar, waĹ kardana-dla mnie same plusy. JeĹźeli zapytaĹbyĹ mnie-na ten moment odpowiedĹş byĹaby prosta-tylko NTV. Ale bierz pod uwagÄ, Ĺźe moto jest ciÄĹźkie i nie tak Ĺatwe w manewrowaniu jak CB500. A wspomnÄ jeszcze, Ĺźe cebuli szukaĹem kierujÄ c siÄ odpowiedziami riderĂłw na pytanie, co by tu wybraÄ na pierwsze moto. Zawsze ciÄ gneĹo mnie do chopperĂłw ze wzglÄdu na silnik V(jego grzmiÄ cy, "granglÄ cy" dĹşwiÄk) i kardan, ale nie pasowaĹ mi klimat low rider'a. Nie to marzenie. CB500 z kolei, mĂłgĹ byÄ ucieleĹnieniem wymarzonego naked'a ale niestety nie ten silnik(wiertarka) i ĹaĹcuch... W NTV mam wszystko czego szukaĹem. I pomyĹleÄ, Ĺźe jeszcze ponad miesiÄ c temu nie wiedziaĹem,Ĺźe coĹ takiego jak NTV istnieje.
joy
Wiek: 55 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 242 Skąd: Poznań/Częstochowa
Wysłany: Sob Kwi 23, 2011 02:07
Ja o NTV dowiedziaĹem siÄ, gdy przeglÄ daĹem jakiĹ magazyn motocyklowy traktujÄ cy o sprzÄcie uĹźywanym. PrzeczytaĹem o zaletach NTV i stwierdziĹem: to jest to, czego szukam! Do momentu, gdy wybraĹem siÄ kupiÄ NTV, nigdy wczeĹniej nie widziaĹem tej maszyny na Ĺźywo. Zakup okazaĹ siÄ strzaĹem w dziesiÄ tkÄ, a gazetowy opis, ktĂłry wzbudziĹ moje zainteresowanie NTV - w peĹni prawdziwy. JeĹźdĹźÄ NTV juĹź szeĹÄ lat i jest mi z niÄ coraz lepiej! W miÄdzyczasie miaĹem pokusy, by przesiÄ ĹÄ siÄ na BMW R1150R, potem na VFR 750, ale jednak NTV jest dla mnie wystarczajÄ ca w kaĹźdym motocyklowym aspekcie. Coraz mocniej przekonujÄ siÄ, by zwiÄ zaÄ siÄ z NTV na dĹuĹźej...
Pomógł: 12 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 655 Skąd: Szewna
Wysłany: Sob Kwi 23, 2011 10:54
Witaj
Bierz NTV, mam juĹź czwartÄ , w miÄdzyczasie prĂłbowaĹem innych sprzÄtĂłw (B12. GSX750, KLX650-tego mam ciÄ gle na bĹoto) i zawsze wracaĹem do NTV. CzujÄ siÄ na tym motocyklu najlepiej, czyt. jak w domu. Szczerze, gdybym miaĹ teraz kasÄ na nowe moto (z salonu) to miaĹbym powaĹźny problem, Ĺźeby wybraÄ sprzÄt podobny do NTV.
Wiem, Ĺźe wydech takkoni, ale to tylko podkreĹla, jak chodzÄ 2 baniaki.
Moja NTV takĹźe dostaĹa u mnie juĹź chyba doĹźywocie. Wczoraj machnÄ Ĺem poĹowÄ motocykla na czarno, wiÄc automatycznie staĹa siÄ juĹź niesprzedawalna, bo przecieĹź przejechaĹ jÄ walec, albo inny pociÄ g.
Ok, ok Killu. Tutaj:
1) jak wspomniaĹeĹ takkoni-sĹuchaĹem bez tego-normalny wydech nie pogĹÄbia tego "pyrkania"
2) chodzi mnie bardziej o ten gwizd, ktĂłry sĹychaÄ nawet na filmiku. Jak na moje to wiertarka jak wszystkie nie V-ki. V to V. Jak nie V, to zawsze z lekka zalatuje wysokoobrotowÄ wiertarkÄ . A jedynie co mnie przypominaĹo grangl choppera, a nie byĹo V-kÄ to silnik w Kawie EN 500.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum