Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Motocyklowa Oferta LIDLa od 21.03.2011
Autor Wiadomość
vasiliy 
Premium User

Wysłany: Pią Mar 18, 2011 16:38   Motocyklowa Oferta LIDLa od 21.03.2011

Lidl znowu przygotował ofertę dla motocyklistów.

Link: http://www.lidl.pl/cps/rd...offerdate=17310

Zdecydowałem że kupię ochraniacze przeciwdeszczowe na buty (o ile nie będą zalatywać tandetą). Cena jest okay.

Pozdrawiam

DorDaw 
Premium User
Honda Goldwing

Wysłany: Pią Mar 18, 2011 19:20   

Normalnie dziękuję za czujność ! Fajnie że Vasily dajesz cynk . Zaraz w poniedziałek rano lecę do Lidla żeby mi nie wykupili :lol: W razie czego mam w Lublinie chyba trzy LIDL-e . Tak nawiasem - z Lidla są dobre towary , poluję na torbę na zbiornik paliwa , wygląda na solidną :idea:

Raz jeszcze dzięki :mrgreen:

vasiliy 
Premium User

Wysłany: Pią Mar 18, 2011 22:01   

DorDaw napisał/a:
Raz jeszcze dzięk
Nie ma sprawy :) Gdybym miał wolnego Jagiełłę to też bym dokonał zakupu torby bo wygląda na porządną. A tak to tylko przyglądnę się jej na miejscu w poniedziałek i poczekam na lepsze czasy - oferty Lidla jak widać są powtarzane co jakiś czas :)

buu-84 

Wysłany: Sob Mar 19, 2011 07:39   

miał ktoś z was styczność z tą bielizną termoaktywną i pokrowcem na motocykl z lidla
warte zainteresowania czy raczej lepiej kupić coś droższego?

Daktyl 

Wysłany: Sob Mar 19, 2011 09:01   

Natknąłem się na temat bielizny z Lidla na forum Afryki, może komuś pomoże :) :
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8898

SzrotRider 
Pan European ST1300

Wysłany: Sob Mar 19, 2011 20:00   

Daktyl napisał/a:
Natknąłem się na temat bielizny z Lidla na forum Afryki, może komuś pomoże :) :
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8898

Może jestem uprzedzony, ale wypowiedzi tej grupy (poza nielicznymi wyjątkami) nie są nikomu pomocne - w tym przypadku jak widać nie jest inaczej.

Le-chu 
Premium User

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 08:09   

ja 2 lata temu kupiłem kurtkę i spodnie w Lidlu i śmigam w nich do dziś,nic się nie dzieje więc nie jest to chyba aż taka tandeta,dzisiaj jak mi się uda to podjade,interesuje mnie ten kombinezon przeciw deszczowy i może rękawice bo moje się podarły.
Honda Revere 650-88r.

vasiliy 
Premium User

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 13:04   

Zakupiłem przeciwdeszczowce na buty. O 10:30 został ostatni rozmiar M na który się załapałem, reszta same wielkie XL :>
Myślałem że ochraniacze mają całą podeszwę a mają tylko połowę. Ciekawe jak to się będzie sprawować. Wrażenie robi dość solidne, ale martwi mnie ta połowiczna podeszwa (podczas stawania jakby się tak materiał zaczepił o podnóżek to można się wyłożyć).

Torba wyglądała całkiem dobrze, nawet lepiej niż akcesoria firmy Metro (przynajmniej porównując do moich sakw).

Rękawiczki nie wzbudziły we mnie zachwytu. Takie bazarkowe. Za niewiele więcej można dokonać lepszego zakupu.

Pozdrawiam

emzet16 

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 13:15   

Kupiłem torbę na bak, duża, z kieszeniami,solidnie uszyta, no i wziąłem też bieliznę i koszulkę i pas, wszystko nieźle się prezentuje.

DorDaw 
Premium User
Honda Goldwing

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 14:52   

Witam, ja też odwiedziłem LIDL-a i kupiłem torbę na bak, nakładki na buty- tylko trzeba pamiętać o zrobieniu małej dziurki w tej gumowej części na przodzie , żeby w razie woda mogła wyciekać . Oczywiście kupiłem kalesonki :grin: i bluzeczkę :grin: - będę udawał "małą laleczkę".

Generalnie wygląda na solidną niemiecką robotę a nie chińszczyznę - mam nadzieję :idea:

Z drugiej strony - za te pieniądze chyba lepiej nie można było trafić :?: :!: :?:
Ostatnio zmieniony przez Killu Pon Mar 21, 2011 21:39, w całości zmieniany 1 raz  

cinek 
Premium User

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 15:59   

Też zawitałem do Lidla, kupiłem kalesony i pokrowiec na moto. Pokrowiec nie wygląda zbyt solidnie, ale pod akademik szkoda mi jakiegoś porządnego :P
Mocno zastanawiałem się nad torbą ale nie mam narazie zbytnio funduszu a posiadam przecież komplet 3 kufrów, powinno styknąć. :mrgreen:
Kalesony przetestowałem na rowerku. Jestem zadowolony, co prawda dzisiaj nie jest zimno, ale po mocnej jeździe nogi były suchutkie, czego nie mogę powiedzieć o górnych częściach ciała.

suriel 

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 18:36   

Wie ltoś może ile pojemności w litrach ma ta torba? Pozdrawiam.

DorDaw 
Premium User
Honda Goldwing

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 18:43   

W litrach to nie powiem :twisted: możemy skoczyć do monopolu i się przekonać ile wejdzie , ale ma jeszcze zamek po rozpięciu powiększa torbę o 1/3 , ma nawet szelki jako plecak i pokrowiec na deszcz .
Wymiary 46 x 31 x 23 pojemność około 32 litrów - także byśmy to przepili :mrgreen:

cinek 
Premium User

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 18:58   

Było napisane ale nie pamiętam. Na pewno powyżej 30l. Bardzo fajna ta torba, naprawdę warto, jak miałbym sianko to brałbym bez zastanowienia.

joy 

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 18:59   

Koledzy roztrząsający rozliczne zalety tankbagów, weźcie pod uwagę fakt, iż powiększanie pojemności jest ograniczone dwiema rzeczami: po pierwsze - zbyt wysoki tankbag zasłania zegary oraz tym bardziej kontrolki (są pod zegarami), NTV ma stosunkowo wysoki bak, a nisko zegary (kontrolki jeszcze niżej); nie wyobrażam sobie jazdy z niewidocznymi przyrządami...
Po drugie: zbyt wysoki tankbag po załadowaniu staje się mało stabilny, rusza się na boki, jego mocowanie do baku na magnesy jest niepewne.
Wniosek: raczej rzadko bywa możliwość korzystania z powiększonej pojemności kuferka na bak.
Sam użytkuję od kilku lat tankbag, ale powiększanie jego pojemności (swoją drogą - bardzo rozbudowane, trzy piętra - prawdziwy komin na bagaż) można w praktyce między bajki włożyć, przynajmniej tak to wygląda z mojego punktu widzenia. Wzrost ma tu duże znaczenie - wysocy mają większe możliwości powiększania tankbagów!

Odpowiedz do tematu