Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Alternatywa dla NTV
Autor Wiadomość
ded 

Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 18:34   

To juz bardziej soft czyli FZX 750- ponoc tez fajny a cena znosna. Tyle ze ma lancuch, R4 i siodlo nie wyglada na wygodne.

vasiliy 
Premium User

Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 23:25   

Piszesz że do 10tys ale pozwolę sobie przytoczyć maszynę tańszą (czyt. starszą) która wpadła mi ostatnio w oko. Skoro spodobała Ci się Magna to rozważ też Yamahe XJ 700/750 Maxim. Osobiście bardzo mi się podoba. Jedyna wada - brak Vki. Zalety: mocny motor R4 (90km), wał kardana, chopperowa linia, a prasa donosi że prowadzenie, mimo iż to softchopper, zupełnie przyzwoite :)

Rozsądnie z Twoim budżetem zwrócić się też w stronę przytoczonej już Bawarii z literką R.

Pozdrawiam

kermadec 
Premium User

Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 02:19   

Bulldog jest OK tylko sporo pali ;) . Na resztę odpiszę jak się wyśpię bo dopiero do domu wróciłem :) .

joy 

Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 08:32   

Jeśli będę miał okazję przejechać się Bulldogiem, to z pewnością to uczynię, bo może się przekonam... Generalnie jest to motocykl do spokojnej jazdy i wówczas podobno nie pali dużo. Jeździłem kiedyś Virago 1100 i przyznam, że charakterystyka tego silnika (a to prawie to samo) przypadła mi do gustu - duży moment od dołu obrotów, rewelacyjna elastyczność i super gang.

Skorpionwr 

Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 09:03   

Daro jeździ Buldogiem od wiosny to może napisać coś więcej tylko niema dostępu do forum, napisałem w jego prośbę w odpowiednim dziale.

ded 

Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 10:05   

Bulldog mnie nie interesuje ale maxim juz wydaje sie ciekawym rozwiazaniem. Duzy plus za 3 tarcze. Faktycznie wolalbym V2 lub V4 ale jesli awaryjnosc silnika bedzie na przyzwoitym poziomie to na prawde fajne moto moze byc. Dzieki i czekam na kolejne propozycje bo widze ze jednak jest w czym wybierac :)

kermadec 
Premium User

Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 19:01   

A ja nie rozumiem jednego.... Z jednej strony piszesz o soft-chopperze, a z drugiej o trzech tarczach, sztywnej ramie itp...
Jak dla mnie to, albo jeździsz spokojnie i super heble i wiotkość ramy cię nie interesuje, albo latasz ostro .... i tu nie ma sensu kupowania soft-choppera :P .

Moja rada:
1. Intruder (który to zależy od tego ile będziesz w stanie wydać)
2. GSX1100G (fajny koń, ale ciężki jak sam sk.... , a do tego pali swoje)

Ogólnie to zastanów się nad koniem na łańcuchu. Skoro tak mało jeździsz to się dużo nie nasmarujesz, a będzie w czym wybierać.

PS. Bulldog wcale tak fajnie nie jeździ. Ładnie to wygląda, przepysznie gada, ale jeździ niewiele lepiej od NTV. Ma co prawda znacznie wyższy moment obrotowy, ale już mocą nie powala. Do tego skrzynia jest tak zestopniowana, że jazda kończy się na 170km/h.
Mi to osobiście nie odpowiada.
No i spalanie.... Nie wiem skąd opinia, że Bulldog niewiele pali :lol: . Żre to jak głupie, a oszczędności można się doszukać jadąc na trasie 90km/h. Wyższe wskazania prędkościomierza wiążą się ze znacznym wzrostem zapotrzebowania na wachę.
Pamiętajmy, że tam siedzi ponad-litrowy V2, konstrukcyjnie pamiętający czasy stanu wojennego.
No, a do tego ceny są z kosmosu i za nic nie mogę zrozumieć czemu te motocykle tyle kosztują....

Ale Bulldog ma też plusy:
- fajne heble
- sprawia wrażenie masywnego (chociaż ogólnie to nie jest taki duży motocykl...)
- jest to idealny sprzęt do przeróbek
- łatwo można dostać do niego akcesoria turystyczne

ded 

Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 23:11   

Hmm... szukam soft choppera bo z jednej strony podoba mi sie ich sylwetka a z drugiej maja wygodna pozycje, daja mozliwosc zamocowania duzych sakw (chce zeby moto bylo mozliwie pakowne- sporo zajmuje sie serwisem komputerow i jesli bylbym w stanie zaladowac jednostke centralna do kufra to moto nadaloby sie do pracy). Co do pozostalych moich wymagan to zdaje sobie sprawe ze sa nieco sprzeczne ale gdyby tak nie bylo to pewnie juz dawno bym wybral i nie zawracal wam glowy. Odnosnie silnika to nie chce za chwile szukac kolejnego moto bo zabraknie mocy. Nie jezdze szybko ale lubie gdy w razie potrzeby koni jest pod dostatkiem. Glupie to ale tak juz mam :P Co do mocnych hampli i dobrego prowadzenia to powinno byc to priorytetem w kazdym motocyklu- daje to przyjemnosc z jazdy i bezpieczenstwo. W soft chopperach zostaje to czesto potraktowane po macoszemu ale to nie znaczy ze musze z tego rezygnowac.

Bardzo prosze o kolejne wypowiedzi w temacie bo pojawiaja sie na prawde ciekawe modele ktorych samemu nie udalo mi sie wyszperac. Czuje ze niedlugo znajde ideal :)

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 23:03   

To może jakiś motocykl z serii VF!?

sitars 
Premium User

Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 11:42   

Ded, ale Ty jechałeś w ogóle na NTV?
Pozdrawiam

grzybol 

Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 13:34   

FZX 750 ;)

sitars 
Premium User

Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 13:55   

No dobra, zaintrygowaliście mnie tym bulldogiem. Zaryzykuję stwierdzenie, powtarzam, zaryzykuję, że to taka nowsza NTV-ka. Ale tylko rocznikowo ;) bo silnik to raczej równolatek, jeśli nie starszy. Podoba mi się i jak uporam się z sytuacją $, to chyba zagości w garażu jako "czyste" moto.

ded 

Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 20:21   

sitars napisał/a:
Ded, ale Ty jechałeś w ogóle na NTV?
Pozdrawiam

Na NTV akurat nie bo pomimo ze do miejscowosci loje mam 15km to za pozno dowiedzialem sie o waszym zlocie :( W kwestii wyjasnienia to pisze na tym forum bo jestescie duzo bardziej pomocni i kreatywni niz na ogolnych (motocyklowych) forach.

ryve 

Wysłany: Sro Wrz 22, 2010 20:54   Re: Alternatywa dla NTV

ded napisał/a:
Chcialbym tez V-ke, kardana i soft-chopperowy wyglad.

Może jakieś Moto Guzzi? Jakaś Nevada? Tylko one chyba nie mają takiej mocy, o jakiej pisałeś.

ded 

Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 13:36   

Tylko japonce wchodza w gre

Odpowiedz do tematu