Forum Honda NTV Strona Główna Forum Honda NTV
Najlepsze forum o NTV / NT Deauville w Polsce

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Liqui Moly w Tesco
Autor Wiadomość
andrut78 
Premium User
MOTOROWIEC

Wysłany: Sob Wrz 04, 2010 20:34   Liqui Moly w Tesco

Będąc dzisiaj na zakupach w Tesco zauważyłem promocję na produkty Liqui Moly olej 10W40 jest w cenie 19,99 PLN za litr, płyn hamulcowy za 7,50 PLN a olej do kardana też jest po 19,99 PLN ale za pół litra ;)

To tak jakby ktoś chciał już się zaopatrzyć w olej na przyszły sezon :)

Załączam zdjęcie produktów z Tesco w Opolu.

LiquiMoly.jpg
Plik ściągnięto 117 raz(y) 167,18 KB

vasiliy 
Premium User

Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 10:01   

Cena dobra tylko co to za marka? Chyba wolę dopłacić do Mobila lub Motula...

andrut78 
Premium User
MOTOROWIEC

Wysłany: Nie Wrz 05, 2010 12:06   

Liqui Moly to zajebiaszcza firma i produkty też ma super.

Poniżej link do oleju w normalnej cenie:
http://www.liquimoly-skle...-60L-205L-.html

A tutaj krótka historia firmy:
Firma LIQUI MOLY od wielu lat podąża za nową technologią, produkując preparaty, które bez ingerencji mechanicznej zabezpieczają, czyszczą i zapobiegają awarii. Produkty LIQUI MOLY są produktami wysokiej technologii, stworzonej we własnych laboratoriach pod ciagłą kontrolą procesu produkcji.

HISTORIA LIQUI MOLY:

* W 1950 r. amerykańscy chemicy pierwsi doświadczyli pozytywnego działania MoS2 . Metaliczny składnik jest bardzo ważnym pierwiastkiem pochodzenia roślinnego i zwierzęcego i w połączeniu z siarką tworzy związek, który znacznie podnosi jakość konwencjonalnych olejów i smarów.
* W 1960 r. patent na dyspersję MoS2 w cieczach został nabyty przez Hansa Heule. Od tamtej pory Liqui Moly jest jedynym właścicielem technologii na dyspersję MoS2(dwusiarczku molibdenu) w cieczach.
* MoS2 (dwusiarczek molibdenu) jest uznanym przez fachowców za związek chemiczny ograniczający tarcie do minimum. (Poranik - "Paliwa oleje i smary w ekologicznej eksploatacji" - autor: Alfred Podnioło - Wydawnictwa Naukowo - Techniczne.
* Początkowo produkty LM były produkowane w małej fabryczce w Ulm.
* W 1974 r. Liqui Moly GMBH ze względu na swój rozwój postanowiła zmienić siedzibę i wybudowała fabrykę na przedmieściach Ulm w Lehr.
* Aktualnie produkty LM są produkowane i rozlewane tylko w dwóch fabrykach w Niemczech: w Saarluis przy granicy z Francją i Luksemgurgiem (oleje i część dodatków) i w Ulm-Lehr koło Monachium (pozostałe produkty).
* Aktualnie produkty Liqui Moly są dostępne w ponad 80 krajach.

Killu, popraw mnie jeśli się mylę ale Liqui Moly to profesjonalna marka, może przez tą swoją profesjonalność nie jest tak dobrze znana jak Motul, Castrol albo Mobil

ded 

Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 15:25   

LM to jedna z najlepszych firm. Co do zakupow w TESCO to musi byc jakis powod dla ktorego te oleje sa takie tanie. Ja polecam kupowac w Intercars, tam sa swierze i na pewno nie podrobione. Markety maja to do siebie ze sprzedaja produkty ale np 2 sortu. Dostali super rabat na te oleje bo np starzaly sie albo cos w tym stylu. Ja nie cuduje i biore wszystkie plyny w IC- valvoline do samochodu sprowadzaja mi z rozlewni bo nie maja na stanie- musze czekac ale mam pewnosc ze swierzyzna. Promocji nie szukam bo mieszkam w malym miescie i w marketach nie ma olejow a w allegro nie wierze :P Choc pewnie jesli trafilbym na taka promocje to bym sprawdzil date produkcji i bral nawet na zapas- wiadomo ze nie podroba- ale warto czytac info na opakowaniu.

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 00:22   

Zgadzam się... W Tesco nie ma, że tanie bo promocja... Na przykład skutery z Tesco za 1500zł trafiają do nas na warsztat zanim ktokolwiek je kupi :/

Co do tej marki, to niestety nigdy nie słyszałem... Kojarzy mi się jedynie z irlandzką kapelą Flogging Molly, ale z pewnością nie ma z nią nic wspólnego :P

Bob 

Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 01:02   

Od dawna znam tą markę (z nazwy :P ), ale jakoś zawsze kojarzyła mi się jako jakaś "elitarna", może dlatego, że pojawiała się podczas transmisji wyścigów motocyklowych. Tak jak oleje "Elf" w wyścigach samochodowych, a w życiu codziennym się jeszcze nie spotkałem aby ktoś takim olejem zalewał silnik. W Niemczech pewnie Liquid Moly jest bardziej znana, jako że jest to niemiecka firma.

ded 

Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 06:29   

Killu napisał/a:

Co do tej marki, to niestety nigdy nie słyszałem... Kojarzy mi się jedynie z irlandzką kapelą Flogging Molly, ale z pewnością nie ma z nią nic wspólnego :P

Chyba zartujesz... Na forum samochodowym na ktorym dyskutujemy nazwa przwija sie co chwile w temacie o olejach. Generalnie to czolowka. Valvoline, LM i Motul powszechnie uwazane sa za oleje najwyzszej klasy- jest to ta sama polka.

cinek 
Premium User

Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 08:05   

Cytat:
Kojarzy mi się jedynie z irlandzką kapelą Flogging Molly

Fajny zespół :P
Co do tej marki to słyszałem, ale podchodzę do niej jakoś obojętnie.

andrut78 
Premium User
MOTOROWIEC

Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 08:28   

ded napisał/a:
LM to jedna z najlepszych firm. Co do zakupow w TESCO to musi byc jakis powod dla ktorego te oleje sa takie tanie. ... Markety maja to do siebie ze sprzedaja produkty ale np 2 sortu. Dostali super rabat na te oleje bo np starzaly sie albo cos w tym stylu. ....

Dobra cena jest stąd, że produkt nie trafił do tego segmentu klientów co powinien. Po porostu jakiś kupiec z Tesco przedobrzył, pewnie sam jeździ na o2o i wprowadził tę markę do asortymentu, ale nikt nie szukał LM w Tesco, więc się nie sprzedało, a teraz z racji końca sezonu sprzedają za pół ceny.

Z tego co wiem to LM daje 5 lat na okres przydatności do spożycia :) więc raczej nie ma obawy że to jakaś staroć. Po za tym LM produkuje oleje w Niemczech i nie ma rozróżnienia na rynki staro unijne i pozostałe, to zawsze jest ten sam produkt, za to właśnie lubię tę firmę :)

Jak zaleję w przyszłym sezonie to dam wam odpowiedź jak się sprawuje olejek :)

Killu 
Tyle go widzieli...

Wysłany: Sob Wrz 18, 2010 15:25   

ded napisał/a:
Chyba zartujesz... Na forum samochodowym na ktorym dyskutujemy nazwa przwija sie co chwile w temacie o olejach. Generalnie to czolowka. Valvoline, LM i Motul powszechnie uwazane sa za oleje najwyzszej klasy- jest to ta sama polka.

Nie, że żartuję... A samochodem jeździć się boję...

Odpowiedz do tematu