Witam, niedĹugo prawdopodobnie stanÄ siÄ posiadaczem pierwszego motocykla. ChciaĹem aby to byĹa Honda CBF 500 ale raczej nie starczy mi na niÄ pieniÄdzy (ok 7k zĹ) wiÄc rozwaĹźam moĹźliwoĹÄ kupna CB 500 i NTV.
ZaleĹźy mi na tym aby motocykl byĹ wmiare ekonomiczny, czyli paliĹ najlepiej <5 litrĂłw benzyny na 100 km. W internecie nie za wiele jest o spalaniu NTV, CB powinno mieĹciÄ siÄ w przedziale 4,5-5,5 litra. Ile palÄ wasze NTV ? OczywiĹcie chodzi mi o wersje naked.
Mam jeszcze jedno pytanie, nie bÄdÄ zakĹadaĹ nowego postu tylko spytam tutaj czy przebieg 55 tys km na NTV z 97 roku to duĹźo i czy warto za takÄ Hode zapĹaciÄ okoĹo 7 tysiÄcy ?
DziÄkuje za wyrozumiaĹoĹÄ dla laika i pomoc Pozdrawiam.
Pomógł: 4 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 825 Skąd: Sławków
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 13:30
Witam
Moja propozycja to: przenieĹ siÄ do powitalni i przywitaj bo bÄdziesz mieÄ ciepĹo , a druga sprawa to poniĹźej masz linka gdzie temat spalania NTV byĹ juĹź poruszany. MyĹlÄ, Ĺźe to powinno Ci wystarczyÄ by upewniÄ siÄ, Ĺźe NTV to ekonomiczny motocykl
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 18:13
Pierwszy post z reguĹy jest w powitalni. OdnoĹnie spalania jest na forum caĹy wÄ tek - poszukaÄ trzeba. Co do ceny i przebiegu wklej fotki to forumowi spece ci doradzÄ . Przebieg dla tego typu silnika nie jest specjalnym obciÄ Ĺźeniem.
Pomógł: 50 razy Wiek: 37 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 5241 Skąd: Opole
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 23:40
WidzÄ, Ĺźe koledzy jaja sobie robiÄ z powaĹźnych spraw... Dlatego teĹź polecam przywitaÄ siÄ w powitalni - o ile juĹź tego nie zrobiĹeĹ
NTV jest jak najbardziej ekonomicznym i Ĺatwym w utrzymaniu motocyklem.
Spalanie oscyluje w okolicach 5l/100km. MĂłj maksymalny wynik i tak znajdowaĹ siÄ poniĹźej 6l/100km. Ponadto NTV wyposaĹźona jest w waĹ kardana, co zaoszczÄdza sporo pracy, nerwĂłw i pieniÄdzy zarĂłwno w codziennym uĹźytkowaniu, jak i w dĹuĹźszym terminie. Dla porĂłwnania CBF 600 pali w granicach 6l/100km i w gĂłrÄ. CB500 przy wyĹźszych prÄdkoĹciach chyba takĹźe wypadnie nieco gorzej niĹź NTV ze znacznie wiÄkszym momentem obrotowym.
JeĹźeli wybierajÄ c motocykl kierujesz siÄ spalaniem, to nie myĹl w ogĂłle o CBF, bo ta nie jest tak ekonomiczna, jak byÄ powinna. CzÄsto ĹmigaĹem z kumplem, ktĂłry dosiada cbf i na stacji okazywaĹo siÄ, Ĺźe przy tym samym traktowaniu NTV paliĹa o 2 litry mniej.
bejkon [Usunięty]
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 11:48
mi w cuklu mieszanym (50 km po mieĹcie i 50 po trasie) spaliĹ 4,66L/100
Pomógł: 10 razy Wiek: 47 Dołączył: 23 Sie 2010 Posty: 2193 Skąd: spod Wrocławia
Wysłany: Sro Lip 28, 2010 11:28
Killu kasuj caly watek! O spalaniu NTV juz jest inny temat, a i tak glowny zainteresowany, czyli autor, niewiele wyniĂłsĹ z powyzszego wÄ tku. To nie jest jakies smieciarskie forum na WP gdzie kazdy moze sobie nasyfic wg wlasnego uznania i zniknac bez sladu. Gdyby chociaz sie przywital...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum